Maková torta bez múky

Maková torta bez múky

Trvanie: 00:40 (h:m)
Aj bez múky sa dá pripraviť úžasná torta.
Ingrediencie
  • 175 ml mlieko
  • 7 vajcia
  • 100 g maslo alebo rastlinný tuk
  • 100 g džem alebo ovocie v želé
  • 220 g kryštálový cukor
  • 290 g mletý mak
  • 2 lyžice rum
Dodatky
  • tortová forma s priemerom 21 cm
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

CESTO:

120 g cukru a 6 žĺtkov vymiešame do peny. Pridáme 140 g mletého maku a tuhý sneh zo 7 bielkov. Vystelieme papierom na pečenie tortovú formu a nalejeme cesto. Pečieme pri 165°C 40 minút.

PLNKA:

Zo 175 ml mlieka, 150 g mletého maku a 100 g kryštálového cukru uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Zvyšný 1 žĺtok vymiešame so zmäknutým maslom do peny. Pridáme vychladnutú makovú zmes a 2 lyžice dobrého rumu. Premiešame a uložíme do chladničky. Tortu prerežeme na polovicu a natrieme džemom (alebo ovocím v želé). Na džem alebo ovocie v želé natrieme makovú plnku. Prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou plnkou natrieme vrch a boky korpusu. Nakoniec ozdobíme ovocím.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 175 ml mlieko
  • 7 vajcia
  • 100 g maslo alebo rastlinný tuk
  • 100 g džem alebo ovocie v želé
  • 220 g kryštálový cukor
  • 290 g mletý mak
  • 2 lyžice rum
Dodatky
  • tortová forma s priemerom 21 cm
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?