- Domov
 - Chutné recepty
 - Bezlepková marlenka bez vaľkania
 
Bezlepková marlenka bez vaľkania
Komplikovaná marlenka v jednoduchej príprave a dokonca BEZ LEPKU.
                
                            Ingrediencie
                            
                                
                        
                            
                        
                            
                            Vytlačiť recept
                        
                        
                            
                            Zdieľať na facebooku
                        
                    - 100 g Cake mix Liana
 - 350 g Universal mix Liana
 - 250 g rastlinný tuk
 - 250 g cukor kryštálový
 - 3 ks vajce
 - 2 menšie PL med
 - 1 KL Sóda bikarbóna Liana
 
Plnka
- 800 ml mlieko
 - 250 g rastlinný tuk na plnky/maslo
 - 2 vrecká Zlatý krém Liana
 - 20-40g Vanilínový cukor Liana
 - 400 g sladené kondenzované mlieko skaramelizované
 
Ďalej potrebujeme
- Čokoláda Liana 70%
 - rastlinný tuk
 - posekané orechy
 
- V miske nad parou roztopíme rastlinný tuk, cukor a med. Pridáme preosiatu Cake mix a Universal mix. Na záver vmiešame vajíčka a sódu bikarbónu.
 - Rozotierame na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto rozdelíme tak, aby vyšlo na 3-4 plechy. Pečieme pri 175°C 7-8 minút.
 - Z mlieka a Zlatých krémov uvaríme hustý puding. Posypeme vanilínovým cukrom a necháme vychladnúť.
 - Zmäknutý rastlinný tuk alebo maslo vyšľaháme so sladeným skaramelizovaným kondenzovaným mliekom a postupne prišľaháme do vychladnutého pudingu.
 - Z každého plátu orežeme nerovné okraje a natrieme plnku. Zvyšnou plnkou natrieme povrch marlenky a posypeme rozdrvenými okrajkami. Môžeme posypať sekanými orechami a zľahka poliať čokoládovou polevou.
 
                                Pridať hodnotenie
                                    
                            
                        
                    Ingrediencie
                    
                    
                
                    
                    Vytlačiť recept
                
                
                    
                    Zdieľať na facebooku
                
            - 100 g Cake mix Liana
 - 350 g Universal mix Liana
 - 250 g rastlinný tuk
 - 250 g cukor kryštálový
 - 3 ks vajce
 - 2 menšie PL med
 - 1 KL Sóda bikarbóna Liana
 
Plnka
- 800 ml mlieko
 - 250 g rastlinný tuk na plnky/maslo
 - 2 vrecká Zlatý krém Liana
 - 20-40g Vanilínový cukor Liana
 - 400 g sladené kondenzované mlieko skaramelizované
 
Ďalej potrebujeme
- Čokoláda Liana 70%
 - rastlinný tuk
 - posekané orechy
 
Produkty k receptu