Bezlepkové langoše s vlákninou, lososom a kôprovým dressingom

Trvanie: 01:10 (h:m) Porcie: 8 (ks)
Objavte netradičný bezlepkový recept od Janky, ktorý spája chrumkavé langoše, výživnú vlákninu a jemnú chuť údeného lososa. Pripravili sme ich z bezlepkových múčnych zmesí Liana, vhodných aj pre ľudí s celiakiou. Tento recept je skvelou inšpiráciou, ako si dopriať tradičnú dobrotu v modernej a zdravšej verzii.
Ingrediencie

Kvások:

  • 350 ml mlieka
  • 20 g čerstvého droždia (bezlepkové)
  • 1 ČL kryštálového cukru

Cesto:

  • 200 g Liana Bread mix dark – bezgluténová múčna zmes na tmavý chlieb a pečivo s pohánkou a vlákninou
  • 300 g Liana Bakery mix -  bezgluténová múčna zmes na kysnuté cesto
  • 1 vajce
  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 ČL soli

Ďalej potrebujeme:

  • múka na podsypanie cesta
  • olej vhodný na vyprážanie
  • papier na pečenie

Špeciálna príloha na langoše:

  • 250 ml kyslej smotany
  • kôpor podľa chuti
  • 1 PL strúhaného parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ na dochutenie
  • údený losos – plátky
  • Na ozdobu:
    kôpor, parmezán, prípadne citrón na pokvapkanie
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Príprava kvásku: Pripravíme si kvások zmiešaním vlažného mlieka, droždia a cukru. Necháme postáť 10–15 min.

  2. Príprava cesta: Medzitým si navážime a preosejeme múku. K múke pridáme vajce, smotanu, soľ a kvások. Cesto premiešame v robote alebo pomocou mixéra. Cesto je husté a lepivé. Kto je zvyknutý na klasické kysnuté cesto, toto je úplne iné. Cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 30 min.

  3. Tvarovanie langošov: Dosku si posypeme múkou. Naberačkou naberieme cesto, rukou spracujeme guľku, ktorú roztlačíme na požadovaný tvar langoša. Cesto je jemné, preto som si každú placku položila na papier na pečenie – vtedy sa s langošom dobre manipuluje a netrhá sa. Cesto nie je také pružné ako z klasickej múky. Z cesta si vieme pripraviť 8 langošov.

  4. Pečenie: Olej si nahrejeme na teplotu 180 °C. Vložíme langoše aj s papierom do oleja, po chvíľke papier vyberieme a zahodíme. Pečieme z oboch strán dozlatista. Langoše sú pri pečení tuhé, ale po vytiahnutí zmäknú, pričom okraje ostanú príjemne chrumkavé.

  5. Dressing: Smotanu zmiešame s najemno nasekaným kôprom, cesnakom, parmezánom a soľou. Langoš potrieme zmesou, naukladáme plátky údeného lososa a dozdobíme. Ja som si langoš trošku pokvapkala aj citrónom – pre doplnenie kyslosti.

Tip pre celiatikov

Vláknina je pre zdravé trávenie a imunitu kľúčová – obzvlášť pri bezlepkovej diéte. Bezlepkové múčne zmesi Liana s vlákninou a pohánkou (napr. Liana Bread mix dark) pomáhajú doplniť jedlo o cenné živiny a zároveň nezaťažiť trávenie.

Kde kúpiť bezlepkové múčne zmesi Liana?

Na prípravu tohto receptu odporúčame:

  • Liana Bread mix dark – tmavá bezlepková múčna zmes s pohánkou a vlákninou
  • Liana Bakery mix – univerzálna bezlepková zmes vhodná na sladké aj slané pečenie
  • Tieto zmesi kúpite na našom e-shope, v niektorých lekárňach alebo si ich môžete dať predpísať – sú dostupné aj na lekársky predpis.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Kvások:

  • 350 ml mlieka
  • 20 g čerstvého droždia (bezlepkové)
  • 1 ČL kryštálového cukru

Cesto:

  • 200 g Liana Bread mix dark – bezgluténová múčna zmes na tmavý chlieb a pečivo s pohánkou a vlákninou
  • 300 g Liana Bakery mix -  bezgluténová múčna zmes na kysnuté cesto
  • 1 vajce
  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 ČL soli

Ďalej potrebujeme:

  • múka na podsypanie cesta
  • olej vhodný na vyprážanie
  • papier na pečenie

Špeciálna príloha na langoše:

  • 250 ml kyslej smotany
  • kôpor podľa chuti
  • 1 PL strúhaného parmezánu
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ na dochutenie
  • údený losos – plátky
  • Na ozdobu:
    kôpor, parmezán, prípadne citrón na pokvapkanie
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.