Bezlepkové langoše z cesta v chladničke
Cesto
- 250 g Bakery mix Liana
- 250 g Bread mix white Liana
- 1 ks vajce
- 100 ml voda/mlieko (na kvások)
- 20 g čerstvé droždie
- 1/2 KL cukor
- 250 ml kyslá smotana
- 250 ml voda/mlieko
- štipka soli
Na obloženie
- cesnak
- kečup
- tatárska omáčka
- syr
1. Pripravíme kvások zo 100 ml vlažnej vody/mlieka, cukru a droždia. Necháme cca 10 minút nakvasiť. Do misky vsypeme obe bezlepkové múčne zmesi, soľ, vajíčko, nakysnutý kvások z droždia, kyslú smotanu a 250 ml vody / mlieka. Miešame najlepšie elektrickým mixérom s hnetacími metličkami. Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme do chladničky.
2. Použijeme o cca 2-3 hodiny. Cesto nám vydrží aj niekoľko dní v chladničke a postupne z neho odoberáme. Podložku podsypeme s Bakery mix Liana a vyformujeme rukou alebo vyvaľkáme valčekom do kruhu.
3. Vyprážame v rozohriatom oleji na panvici z oboch strán do zlatista. Obložíme podľa chuti kečupom, tatárskou omáčkou, syrom. Môžeme pripraviť aj plnené langoše tak, že polovicu kruhu naplníme, preložíme a kraje zlepíme. Rovnako vypražíme v oleji. Z uvedej dávky pripravíme asi 11 ks langošov.
Dobrý tip:
V chladničke cesto vydrží aj týždeň. Postupne z neho odoberáme a pečieme langoše.
Cesto
- 250 g Bakery mix Liana
- 250 g Bread mix white Liana
- 1 ks vajce
- 100 ml voda/mlieko (na kvások)
- 20 g čerstvé droždie
- 1/2 KL cukor
- 250 ml kyslá smotana
- 250 ml voda/mlieko
- štipka soli
Na obloženie
- cesnak
- kečup
- tatárska omáčka
- syr
Produkty k receptu