Bezlepková torta s mascarpone-čokoládovou plnkou

  • Orechovo - kakaové cesto natreté čokoládovo - mascarponovou plnkou. Jednoduchá torta, ktorá chutí báječne.
pre recept na Tortu s mascarpone - čokoládovou plnkou s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepková torta s mascarpone-čokoládovou plnkou
  • 75
    hodnotenie
  • Trvanie
    05:00
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Kakaové cesto:
6 ks vajcia
10 PL Cake mix Liana
12 PL práškový cukor
2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
6 PL voda

Orechové cesto:
6 ks vajcia
100 g mleté orechy
80 g Cake mix Liana
150 g práškový cukor

Čokoládová plnka:
400 ml mlieko
1 vrecko Zlatý krém Liana
9 lyžíc kryštálový cukor
250 g maslo
100 g čokoláda 70% Liana

Plnka mascarpone:
400 ml mlieko
1 vrecko Zlatý krém Liana
9 PL kryštálový cukor
250 g maslo
250 g mascarpone
 
Ďalej potrebujeme:
drobné mrazené ovocie
 

 

 

 

 

 

 

 

Postup

Postup kakaové cesto:
1.     Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov. Žĺtky a cukor mixérom vymixujeme do peny a postupne pridávame vodu. Mixujeme cca 10 minút. Pridáme preosiaté Cake mix a kakao. Ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
 
2.    Dno tortovej formy (26cm) vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme cesto a pečieme na 170°C  50 minút.
 
3.     Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme pílkou alebo nožom na torty (zrežeme aj vrch cesta).
 
Postup orechové cesto:
1.     Do peny vymixujeme žĺtky spolu s práškovým cukrom. Pridáme Cake mix zmiešanú s orechmi.
 
2.     Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vpracujeme do cesta.
 
3.     Dáme piecť do tortovej formy (26cm), ktorú vystelieme papierom na pečenie. Pečieme pri 170°C asi 45 minút.
 
4.     Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.
 
Postup čokoládová plnka:
1.     Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
 
2.     Vymixujeme maslo a pridáme vychladnutý puding.
 
3.     Roztopíme čokoládu vo vodnom kupeli  a zapracujeme do dobre vyšľahaného krému.
 
Postup plnka mascarpone:
1.    Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
 
2.   Do masla vmixujeme vychladnutý puding.
 
3.    Rozdelíme plnku na polovicu. Do jednej polovice zamixujeme mascarpone a druhú necháme na poťahovanie torty

Postup torta:
1.     Kakaový plát natrieme džemom. Použijeme polovicu čokoládovej plnky a priložíme orechový plát.
 
2.     Natrieme mascarponovú plnku, posypeme mrazené ovocie a priložíme orechový plát.
 
3.     Natrieme opäť čokoládovú plnku a priložíme kakaový plát.
 
4.     Tortu potiahneme plnkou, ktorú sme si odložili. Necháme stuhnúť aspoň 6 hodín.
 
5.     Poťahujeme, resp. zdobíme podľa vlastnej fantázie.
 

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

75
Počet hodnotení: 4
Používaním stránok prevádzkovateľa LIANA GOLIAŠ s.r.o.
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.