- Domov
 - Chutné recepty
 - Mini Pavlovky a pusinky
 
Mini Pavlovky a pusinky
Zmenšená verzia milovanej Pavlovej torty s dvomi druhmi krémov.
                
                            Ingrediencie
                            
                                
                        
                        
                            
                            Vytlačiť recept
                        
                        
                            
                            Zdieľať na facebooku
                        
                    - 8 ks bielok
 - 480 g cukor kryštálový
 - 200 g cukor práškový
 
Mascarpone krém
- 300 ml rastlinná smotana
 - 250 g mascarpone
 - cukor práškový podľa chuti
 
Krém zo stužovača
- 300 ml rastlinná smotana
 - 1 PL Stužovač Liana podľa chuti
 
Ďalej potrebujeme
- džem podľa chuti
 - ovocie
 - cukrárske posypy
 - jedlé sušené kvety
 
- Bielky s kryštálovým cukrom ručne metličkou miešame nad parou asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Vyskúšame medzi prstami, či je cukor úplne rozpustený.
 - Keď je cukor rozpustený, šľaháme mixérom na vysokých otáčkach. Ak sneh uz dostatočne tuhne, prisypeme práškový cukor a dôkladne prešľaháme. Sneh je dokonale vyšľahaný, ak po vytiahnutí metličky dobre drží tvar a je lesklý.
 - Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou. Najprv vytvoríme spodnú časť mini pavlovky, a tak vyvýšime jej okraje. Zvyšný sneh môžeme použiť na snehové pusinky. Mini pavlovky sušíme teplovzdušne 10 minút na 110°C, následne teplotu znížíme na 75-80°C a sušíme ďalej 1,5 hodiny. Pusinky sušíme teplovzdušne 5-8 minút na 110°C, po znížení teploty na 75-80°C ďalších 60 minút.
 - Mascarpone krém pripravíme vyšľahaním rastlinnej smotany na šľahanie. Pridáme mascarpone, cukor podľa chuti a spoločne prešľaháme.
 - Krém zo stužovača pripravíme vyšľahaním rastlinnej smotany na šľahanie spolu so stužovačom a mliekom.
 - Krémy na mini pavlovky nanášame pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, zdobíme ovocím, džemom, cukrárskymi posypmi a čokoládou.
 
Dobrý tip:
Ak snehové pečivo chceme mať krásne biele, nikdy neurýchľujeme sušenie zvýšením teploty.
                                Pridať hodnotenie
                                    
                            
                        
                    Ingrediencie
                    
                
                    
                    Vytlačiť recept
                
                
                    
                    Zdieľať na facebooku
                
            - 8 ks bielok
 - 480 g cukor kryštálový
 - 200 g cukor práškový
 
Mascarpone krém
- 300 ml rastlinná smotana
 - 250 g mascarpone
 - cukor práškový podľa chuti
 
Krém zo stužovača
- 300 ml rastlinná smotana
 - 1 PL Stužovač Liana podľa chuti
 
Ďalej potrebujeme
- džem podľa chuti
 - ovocie
 - cukrárske posypy
 - jedlé sušené kvety
 
Produkty k receptu