- Domov
- Chutné recepty
- Malinový cheesecake
Malinový cheesecake
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 PL mlieko
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g jemný tvaroh
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 5 PL (120 g) práškový cukor
- 13 g Želatína potravinárska Liana
- 50 ml mlieko
Poleva
- 100 g maliny čerstvé, zavárané alebo mrazené
- 200 ml voda
- 7 g Želatína potravinárska Liana
- 1 PL cukor
Na ozdobu
- maliny
- šľahačka
1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom.
2. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.
3. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, Vanilínový cukor, práškový cukor a nakoniec zašľaháme napučanú roztopenú želatínu v mlieku.
4. Vylejeme na sušienkovú hmotu. Môžeme medzi plnku nahádzať miestami maliny. Dáme do chladničky stuhnúť asi na 2 hodiny.
5. Polevu si pripravíme z rozmixovaných mrazených alebo čerstvých malín, do ktorých prilejeme 150 ml vody a pridáme cukor. Želatínu dáme napučať na asi 5 minút do 50 ml vody. Následne ju zahrejeme do rozpustenia a primiešame k malinovej šťave.
6. Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme znova do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou a malinami.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 PL mlieko
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g jemný tvaroh
- 20g Vanilínový cukor Liana
- 5 PL (120 g) práškový cukor
- 13 g Želatína potravinárska Liana
- 50 ml mlieko
Poleva
- 100 g maliny čerstvé, zavárané alebo mrazené
- 200 ml voda
- 7 g Želatína potravinárska Liana
- 1 PL cukor
Na ozdobu
- maliny
- šľahačka
Produkty k receptu