Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom
Cesto
- 200 g Universal mix Liana
 - 1 ks vajce
 - 1 KL soľ
 - 70 ml voda
 
Plnka
- 500 g hovädzie mleté mäso
 - 1 balenie pasterizované paradajky
 - 2 ks cibuľa
 - 3 strúčiky cesnak
 - oregano
 - 1 KL soľ
 - čierne korenie
 
Bešamel
- 600 ml mlieko
 - 2 PL Universal mix Liana
 - čierne korenie
 - soľ
 - 70 g maslo
 
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
 - tvrdý syr na postrúhanie
 

- 1. Najskôr nakrájame nadrobno cibuľu, cesnak a orestujeme na oleji. Pridáme mäso a rýchlo restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili.
 - 2. Okoreníme, pridáme pasterizované paradajky a dusíme 25 minút.
 - 3. Medzitým pripravíme z uvedených surovín cesto na lasagne.
 - 4. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a vyvaľkáme cesto na 2-3mm. Veľkosť plátov odrežeme podľa veľkosti zapekacej misy.
 - 5. Naolejujeme pekáč a položíme plát cesta. Navrstvíme mäsovú plnku, polejeme bešamel a prikryjeme druhým plátom cesta.
 - 6. Postup zopakujeme 2-krát resp. ak všetko minieme. Na vrchný plát nalejeme bešamel a postrúhaný syr.
 - 7. Zapekaciu misu s lasagnami (16x23 cm) vložíme do vyhriatej rúry na 170°C 50 minút.
 
Postup bešamel:
- 1. Na miernom ohni miešame maslo a Universal mix.
 - 2. Postupne pridáme mlieko a korenie (môže byť aj muškátový oriešok).
 
Cesto
- 200 g Universal mix Liana
 - 1 ks vajce
 - 1 KL soľ
 - 70 ml voda
 
Plnka
- 500 g hovädzie mleté mäso
 - 1 balenie pasterizované paradajky
 - 2 ks cibuľa
 - 3 strúčiky cesnak
 - oregano
 - 1 KL soľ
 - čierne korenie
 
Bešamel
- 600 ml mlieko
 - 2 PL Universal mix Liana
 - čierne korenie
 - soľ
 - 70 g maslo
 
Dodatky
- ryžová múka Liana na podsypanie
 - tvrdý syr na postrúhanie
 

Produkty k receptu