Bezlepkový hamburger

Trvanie: 1:45 (h:m) Porcie: 7 (ks)
Tento voňavý a šťavnatý hamburger s bezlepkovými žemľami a výborným domácim dresingom od Janky je perfektnou voľbou pre letné grilovačky alebo rodinné stretnutia!
Ingrediencie

Na žemle potrebujeme:

  • 250 ml cviklovej šťavy
  • 250 ml vlažnej vody
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 20 g čerstvého droždia
  • 500 g Liana Rolls mix
  • 6 PL bravčovej masti (zarovnané PL)
  • 10 g soli
  • Na potretie: 1 vajce
  • Biely sezam


Mäso:

  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 čl soli
  • 1/3 čl čierneho korenia


Dresing:

  • 4 PL majonézy
  • 3 čl horčice
  • 1 PL kečupu
  • 5 malých zaváraných uhoriek
  • 10 ks pažitky
  • 8 vetvičiek petržlenovej vňate (použijeme len lístky)
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1/4 čl bieleho korenia
  • Soľ podľa chuti


Na dokončenie:

  • 2 veľké paradajky
  • 1/4 hlávky ľadového šalátu
  • 150 g anglickej slaniny
  • Plátkový syr (ideálne cheddar)
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Na začiatku si aktivujeme kvások. Zmiešame vodu, cukor a droždie. Keď kvások napení, pridáme cviklovú šťavu, múku, soľ, masť. Vymiešame cesto. Misu zabalíme do fólie a necháme kysnúť 45 minút. Následne si premiešame cesto a vytvarujeme valček. Narežeme kusy s hmotnosťou 120 g. Krúživým pohybom vytvarujeme gule. Necháme kysnúť 15 min. Vykysnuté žemle natrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom. Pečieme 20–25 minút pri teplote 200 °C.
  2. Medzitým si pripravíme mäso. Mleté mäso posolíme, okoreníme a dobre premiešame. Vytvarujeme guličky a rozpučíme do placky medzi dvoma papiermi na pečenie.
  3. Dresing: pažítku a petržlenovú vňať nasekáme najemno. Kyslé uhorky na malé kocky. Zmiešame majonézu, horčicu, bylinky, kyslé uhorky, korenie, sušený cesnak a kečup. Dobre premiešame a dochutíme soľou. Paradajky narežeme na plátky a šalát natrháme na väčšie kusy. Slaninu opečieme, rovnako aj mäso. Pred koncom na mäso položíme plátok syra.
  4. Na prekrojený hamburger nanesieme dresing, položíme šalát, mäso so syrom, slaninu, paradajky. Na vrchnú časť žemle nanesieme dresing a upevníme celý hamburger špáradlom.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Na žemle potrebujeme:

  • 250 ml cviklovej šťavy
  • 250 ml vlažnej vody
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 20 g čerstvého droždia
  • 500 g Liana Rolls mix
  • 6 PL bravčovej masti (zarovnané PL)
  • 10 g soli
  • Na potretie: 1 vajce
  • Biely sezam


Mäso:

  • 250 g mletého bravčového mäsa
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 čl soli
  • 1/3 čl čierneho korenia


Dresing:

  • 4 PL majonézy
  • 3 čl horčice
  • 1 PL kečupu
  • 5 malých zaváraných uhoriek
  • 10 ks pažitky
  • 8 vetvičiek petržlenovej vňate (použijeme len lístky)
  • 1 čl sušeného cesnaku
  • 1/4 čl bieleho korenia
  • Soľ podľa chuti


Na dokončenie:

  • 2 veľké paradajky
  • 1/4 hlávky ľadového šalátu
  • 150 g anglickej slaniny
  • Plátkový syr (ideálne cheddar)
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.