Bezlepkové celozrnné bagety
- 250 g Liana Rolls mix
 - 250 g Liana Bread mix dark
 - 450-500 ml voda
 - 20 g čerstvé droždie
 - 3 PL olivový olej
 - 2 ČL cukor
 - 1-2 ČL soľ
 - 10 g pomleté ľanové semienka
 - 30 g nasekané slnečnicové semienka
 
Z uvedeného množstva vyjdú 2 veľké a 2 menšie bagety.
- Do misky s múkami spravíme jamku, nalejeme 250 ml teplej vody, pridáme droždie, cukor a necháme vzísť kvások.
 - Potom pridáme ďalšie ingrediencie, zvyšnú vodu, nakoniec olej, a vymiesime cesto. To necháme kysnúť na teplom mieste cca 30-40 minút.
 - Cesto preložíme na pracovnú dosku vysypanú múkou, spracujeme, rozdelíme a vytvarujeme bagety. Tie necháme na plechu prikryté potravinovou fóliou podkysnúť ešte 20-30 minút.
 - Bagety potom narežeme a potrieme zmesou olivového oleja a vody 1:1 a posypeme semienkami.
 - Pečieme na 200 stupňoch cca 25 minút. Po upečení postriekame vodou.
 
- 250 g Liana Rolls mix
 - 250 g Liana Bread mix dark
 - 450-500 ml voda
 - 20 g čerstvé droždie
 - 3 PL olivový olej
 - 2 ČL cukor
 - 1-2 ČL soľ
 - 10 g pomleté ľanové semienka
 - 30 g nasekané slnečnicové semienka
 
Z uvedeného množstva vyjdú 2 veľké a 2 menšie bagety.
Produkty k receptu