Bezlepkové hamburgerové žemle

Bezlepkové hamburgerové žemle

Trvanie: 01:30 (h:m) Porcie: 5 (ks)
Mäkučké, trošku nasladlé, voňavé po masle a posypané sezamom. Presne tak ako ich máme najradšej.

Bez lepku pre recept na Bezlepkové žemle, rožky

Ingrediencie
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Suroviny na kvások (teplé mlieko, med a droždie) zmiešame a necháme 15 minút nakysnúť.
  2. Medzitým pripravíme do kuchynského robota ostatné suroviny. Pridáme aj vykysnutý kvások z droždia a vypracujeme kompaktné cesto. Prikryjeme fóliou a necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
  3. Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku, premiesime a rozdelíme na 5 častí. Každú časť ešte premiesime a vypracujeme žemľu. Prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie, pritlačíme dlaňou a necháme kysnúť pod utierkou cca 20 minút.
  4. Na dno rúry vložíme plech na záparu a vyhrejeme na 210°C. Žemle potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme sezamom. Do vyhriatej rúry dáme plech so žemľami a na plech na záparu nalejeme 250 ml vriacej vody. Pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, spodný plech vytiahneme a dopečieme 20 minút.
Pridať hodnotenie
* *
Ingrediencie
Ďalej potrebujeme
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné