- Domov
- Chutné recepty
- Ovocný cheesecake
Ovocný cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 PL mlieko
Malinová plnka
- 50 g Stužovač šľahačky malina Liana
- 20 g Želatína číra Liana
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 200 ml mlieko
- 500 g jemný tvaroh
- 160 g cukor práškový
- 100 ml mlieko
- 50 g maliny
Zrkadlová poleva
- 50 g Stužovač šľahačky višňa Liana
- 70 g Čokoláda biela Liana
- 40 ml voda
- 30 ml smotana na šľahanie
Na ozdobu
- maliny, višne, šľahačka ...
1. Sušienky podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom a mliekom. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke.
2. Šľahačkové potešenie a stužovač šľahačky malina vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, práškový cukor a napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky môžeme pridať kúsky malín. Vylejeme na sušienkovú hmotu a dáme opäť do chladničky.
3. Stužovač šľahačky višňa rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády a ihneď vlejeme pripravený stužovač s vodou. Rozmiešame a precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili prípadných hrudiek. Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou a farebným posypom.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 PL mlieko
Malinová plnka
- 50 g Stužovač šľahačky malina Liana
- 20 g Želatína číra Liana
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 200 ml mlieko
- 500 g jemný tvaroh
- 160 g cukor práškový
- 100 ml mlieko
- 50 g maliny
Zrkadlová poleva
- 50 g Stužovač šľahačky višňa Liana
- 70 g Čokoláda biela Liana
- 40 ml voda
- 30 ml smotana na šľahanie
Na ozdobu
- maliny, višne, šľahačka ...
Produkty k receptu