- Domov
- Chutné recepty
- Čokoládový cheesecake so 70% čokoládou
Čokoládový cheesecake so 70% čokoládou
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 2 PL mlieko
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g tvaroh jemný
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 4 PL ( 100 g) práškový cukor
- 10 g Želatína potravinárska Liana
- 30 ml mlieko
Poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 70 ml smotana na šľahanie
Na ozdobu
- posyp duo
1. Kakao zmiešame s maslom a mliekom. Pridáme do pomletých sušienok a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.
2. Želatínu dáme napučať do 30 ml mlieka asi na 10 minút. V mikrovlnnej rúre (cca 30-60 sekúnd) alebo nad parou čokoládu roztopíme. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme tvaroh, práškový cukor, roztopenú čokoládu.
3. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre asi 30 sekúnd alebo nad parou. Ihneď zašľaháme šľahačom do plnky. Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Po asi pol hodine opatrne vylejeme na plnku polevu, ktorú pripravíme roztopením smotany s čokoládou a necháme v chladničke celý cheesecake dobre stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 2 PL mlieko
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g tvaroh jemný
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 4 PL ( 100 g) práškový cukor
- 10 g Želatína potravinárska Liana
- 30 ml mlieko
Poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 70 ml smotana na šľahanie
Na ozdobu
- posyp duo
Produkty k receptu