Bezlepkový babičkin smotanový koláč
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
 - 200 g rastlinný tuk
 - 150 g práškový cukor
 - 3 lyžice mlieko
 - 1 ks vajce
 - 2 lyžice kyslá smotana
 
Plnka
- 600 ml kyslá smotana
 - 2 ks Zlatý krém Liana
 - 150 g práškový cukor
 - 500 ml mlieko
 - 1 ks citrón + kôra
 
Dodatky
- plech 20x30 cm
 

- 1. Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme 30 minút v chladničke.
 - 2. Medzitým pripravíme plnku. V mlieku a práškovom cukre rozmiešame Zlaté krémy a uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu pridáme kyslú smotanu, citrónovú šťavu, nastrúhanú kôru a ponorným mixérom vypracujeme jemnú plnku.
 - 3. Cesto vyberieme z chladničky a necháme 10 minút postáť v izbovej teplote, aby sa nám lepšie vaľkalo.
 - 4. Rozdelíme ho na polovicu a na papieri na pečenie rozvaľkáme na veľkosť plechu. Cesto prenesieme na plech a vylejeme smotanovú plnku. Prikryjeme druhou rozvaľkanou polovicou cesta.
 - 5. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 minút.
 - 6. Koláč necháme vychladnúť, porežeme na štvorce a pocukrujeme.
 
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
 - 200 g rastlinný tuk
 - 150 g práškový cukor
 - 3 lyžice mlieko
 - 1 ks vajce
 - 2 lyžice kyslá smotana
 
Plnka
- 600 ml kyslá smotana
 - 2 ks Zlatý krém Liana
 - 150 g práškový cukor
 - 500 ml mlieko
 - 1 ks citrón + kôra
 
Dodatky
- plech 20x30 cm
 

Produkty k receptu