Bezlepková Valentínska ovocná torta

Bezlepková Valentínska ovocná torta

Trvanie: 04:00 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Sladké prekvapenie pre partnera
Ingrediencie
Suroviny na korpus
Plnka ovocná
  • 1,2 kompótová šťava alebo ovocný sirup s vodou
  • 5 PL kryštálový cukor
  • 3 ks Zlatý krém Liana
Plnka čokoládová
Želatína

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Postup korpus:

1. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme vodu a došľaháme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zmes Cake mix zmiešame s kakaom a preosejeme. Do vyšľahanej žĺtkovej peny primiešame ručne Cake mix s kakaom a nakoniec tuhý sneh.

2. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 175 st 35-40 minút. Vychladnutý korpus rozkrojíme pílkou na 2 časti.

3. Spodnú časť korpusu dáme na podnos aj s bočnými stenami formy. Vylejeme naň uvarenú ovocnú plnku a uložíme druhú časť korpusu. Polejeme jahodovým sirupom a natrieme čokoládovú plnku.

4. Poukladáme jahody a zalejeme pripravenou želatínou. Dáme vychladiť, môžeme ozdobiť šľahačkou.

Postup plnka ovocná:

1. Odmeriame si 1,2 l mrazených jahôd so šťavou mierne rozmixujeme a dáme 2/3 variť aj s cukrom cca 10 minút.

2. V 1/3 cca 300 ml rozmiešame Zlatý krém.

3. Vlejeme do vriacich jahôd so šťavou a varíme do zhustnutia.

4. Ešte vlažné nalejeme na cesto.

Postup čokoládová plnka:

1. Uvaríme si puding tmavá čokoláda z mlieka, vanilínového a kryštálového cukru.

2. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo.

Postup želatína:

  1. 1. Do vody s jahodovým sirupom dáme napučať na 20-30 minút želatínu.
  2. 2. Zahrejeme v mikrovlnej rúre alebo nad parou do rozpustenia kryštálikov.
  3. 3. Pridáme kryštálový cukor.


Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Suroviny na korpus
Plnka ovocná
  • 1,2 kompótová šťava alebo ovocný sirup s vodou
  • 5 PL kryštálový cukor
  • 3 ks Zlatý krém Liana
Plnka čokoládová
Želatína

Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?