Bezlepková Valentínska ovocná torta
Ingrediencie
Suroviny na korpus:
5 vajec
9 PL Cake mix Liana
1 PL Kakao tmavé Liana
5 PL voda
10 PL práškový cukor
Plnka ovocná:
1,2 kompótová šťava alebo ovocný sirup s vodou
5 PL kryštálový cukor
3 ks Zlatý krém Liana
Plnka čokoládová:
125 g maslo
1/2 vrecka Puding tmavá čokoláda Liana Exclusive
3,5 dl mlieko
1 ks Vanilínový cukor Liana
6 PL kryštálový cukor
Želatína:
100 ml jahodový sirup
300 ml voda
2 PL kryštálový cukor
1 ks Želatína číra Liana
250 g jahody čerstvé

Postup
Postup korpus:
1. Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme vodu a došľaháme. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zmes Cake mix zmiešame s kakaom a preosejeme. Do vyšľahanej žĺtkovej peny primiešame ručne Cake mix s kakaom a nakoniec tuhý sneh.
2. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 175 st 35-40 minút. Vychladnutý korpus rozkrojíme pílkou na 2 časti.
3. Spodnú časť korpusu dáme na podnos aj s bočnými stenami formy. Vylejeme naň uvarenú ovocnú plnku a uložíme druhú časť korpusu. Polejeme jahodovým sirupom a natrieme čokoládovú plnku.
4. Poukladáme jahody a zalejeme pripravenou želatínou. Dáme vychladiť, môžeme ozdobiť šľahačkou.
Postup plnka ovocná:
1. Odmeriame si 1,2 l mrazených jahôd so šťavou mierne rozmixujeme a dáme 2/3 variť aj s cukrom cca 10 minút.
2. V 1/3 cca 300 ml rozmiešame Zlatý krém.
3. Vlejeme do vriacich jahôd so šťavou a varíme do zhustnutia.
4. Ešte vlažné nalejeme na cesto.
Postup čokoládová plnka:
1. Uvaríme si puding tmavá čokoláda z mlieka, vanilínového a kryštálového cukru.
2. Do vychladnutého pudingu zašľaháme maslo.
Postup želatína:
- 1. Do vody s jahodovým sirupom dáme napučať na 20-30 minút želatínu.
- 2. Zahrejeme v mikrovlnej rúre alebo nad parou do rozpustenia kryštálikov.
- 3. Pridáme kryštálový cukor.