Bezlepkový cestovinový šalát z Fusilli Liana
- 200g Bezlepkových cestovín Liana Fusilli
- 250g Šunky (ja som použila Berger morčaciu šunku)
- 5 kyslých uhoriek
- 3 varené vajcia
- 200g mrazeného hrášku, čerstvého, alebo konzervovaného
- 225g zaváranej kukurice
- 2 PL kyslej smotany
- 4 PL majonézy
- 3 PL kečupu
- 2 PL plnotučnej horčice
- 1,5 PL sójovej omáčky bez lepku
- 1,5 PL Worčestrovej omáčky
- 1 čl sušeného cesnaku
- 1/3 čl bieleho korenia
- soľ
-
Uvaríme si 3 vajcia natvrdo. Bezlepkové cestoviny Liana Fusilli uvaríme podľa postupu na obale. Vodu posolíme. Ak máme mrazený hrášok, 2 min ho povaríme v osolenej vode. Následne narežeme šunku, uhorky, vajcia na malé kúsky.
-
Omáčku, alebo dresing si pripravíme tak, že v hrnci zmiešame kečup, horčicu, sójovú omáčku, worčestrovú omáčku, sušený cesnak a biele korenie. Zmes necháme zovrieť.
-
Do veľkej misy nasypeme uvarenú cestovinu, kukuricu, hrášok, šunku, vajcia, majonézu, kyslú smotanu, omáčku a všetko spolu dobre premiešame. V prípade potreby dosolíme a môžeme podávať.
Šalát aj s varením je hotový do hodinky a pripravíte 6 porcií. Tento šalát pripravujem nie len pre nás na večeru, obed prípadne raňajky, ale je obľúbený aj na rodinných oslavách. Pripravím si ho večer a do druhého dňa sa chute pekne prepoja.
- 200g Bezlepkových cestovín Liana Fusilli
- 250g Šunky (ja som použila Berger morčaciu šunku)
- 5 kyslých uhoriek
- 3 varené vajcia
- 200g mrazeného hrášku, čerstvého, alebo konzervovaného
- 225g zaváranej kukurice
- 2 PL kyslej smotany
- 4 PL majonézy
- 3 PL kečupu
- 2 PL plnotučnej horčice
- 1,5 PL sójovej omáčky bez lepku
- 1,5 PL Worčestrovej omáčky
- 1 čl sušeného cesnaku
- 1/3 čl bieleho korenia
- soľ
Produkty k receptu