Bezlepkové penne s cuketou a omáčkou bolognese
- 2 balíky Liana bezlepkové cestoviny - Penne (200 gramov)
- 1 ks cibuľa
- 500 g mleté mäso
- 1/3 zo stredne veľkej zlatej cukety
- 1/3 z menšej zelenej cukety (samozrejme množstvo oboch cukiet si zvoľte podľa chuti)
- 400 g paradajkový pretlak
- soľ, čierne korenie, oregano
- 1 PL kryštálový cukor
- 3 ks paradajky
- 5 ks lístky čerstvej bazalky
- strúčiky cesnaku (voliteľné, ja som tentokrát nepoužila)
- Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji, pridáme mäso, čierne korenie, soľ, panvicu zakryjeme pokrievkou a mäso dusíme. Ja ho dokonca až opekám, teda kým sa nevyparí voda a je do chrumkava, a potom prilejem vodu a nechám ho dusiť cca 30 minút.
- Medzitým si pripravíme čerstvú paradajkovú zmes. Ak mám domáce paradajky, takouto formou ich pridávam vždy k pretlaku aj keď varím paradajkovú polievku, urobia úžasnú chuť a spolu s bazalkou aj vôňu. Paradajky obaríme vriacou vodou, necháme postáť tak 2 minúty, ošúpeme a rozmixujeme spolu s čerstvou bazalkou, ďalej zmes už tepelne neupravujem.
- Po niekoľkých minútach dusenia mäsa k nemu pridáme paradajkový pretlak, zmes čerstvých paradajok a bazalky, oregano, cukor a na malé kúsky nakrájané cukety. Všetko dusíme, až kým mäsko nie je mäkké.
- Podľa návodu na obale si pripravíme cestoviny, naservírujeme na ne omáčku bolognese a podľa chuti pridáme nastrúhanú mozzarellu a bazalku.
- 2 balíky Liana bezlepkové cestoviny - Penne (200 gramov)
- 1 ks cibuľa
- 500 g mleté mäso
- 1/3 zo stredne veľkej zlatej cukety
- 1/3 z menšej zelenej cukety (samozrejme množstvo oboch cukiet si zvoľte podľa chuti)
- 400 g paradajkový pretlak
- soľ, čierne korenie, oregano
- 1 PL kryštálový cukor
- 3 ks paradajky
- 5 ks lístky čerstvej bazalky
- strúčiky cesnaku (voliteľné, ja som tentokrát nepoužila)
Produkty k receptu