Bezlepkové penne s cuketou a omáčkou bolognese

Trvanie: 0:50 (h:m) Porcie: 4 (ks)
Máme tu obdobie dozrievajúcich cukiet a tak som si povedala, že ich, pre mňa netradične, použijem do bolognese omáčky. Cuketa je nízkokalorická a ľahko stráviteľná a doslova nabitá množstvom živín. Tie sa ale ukrývajú hlavne v jej šupke, takže pokiaľ nepoužijete nejakú príliš starú cuketu, určite ju nešúpte. Čo sa týka bezlepkových cestovín, už dlhšiu dobu používam cestoviny značky Liana. Pre mňa zatiaľ top chuťovo aj konzistenčne, ak ste ich ešte neskúšali, rozhodne odporúčam. K omáčke bolognese by sa ešte pokojne hodili napr. fusilli alebo kolienka.
Ingrediencie
  • 2 balíky Liana bezlepkové cestoviny - Penne (200 gramov)
  • 1 ks cibuľa
  • 500 g mleté mäso
  • 1/3 zo stredne veľkej zlatej cukety
  • 1/3 z menšej zelenej cukety (samozrejme množstvo oboch cukiet si zvoľte podľa chuti)
  • 400 g paradajkový pretlak
  • soľ, čierne korenie, oregano
  • 1 PL kryštálový cukor
  • 3 ks paradajky
  • 5 ks lístky čerstvej bazalky
  • strúčiky cesnaku (voliteľné, ja som tentokrát nepoužila)
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1. Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji, pridáme mäso, čierne korenie, soľ, panvicu zakryjeme pokrievkou a mäso dusíme. Ja ho dokonca až opekám, teda kým sa nevyparí voda a je do chrumkava, a potom prilejem vodu a nechám ho dusiť cca 30 minút.
  2. Medzitým si pripravíme čerstvú paradajkovú zmes. Ak mám domáce paradajky, takouto formou ich pridávam vždy k pretlaku aj keď varím paradajkovú polievku, urobia úžasnú chuť a spolu s bazalkou aj vôňu. Paradajky obaríme vriacou vodou, necháme postáť tak 2 minúty, ošúpeme a rozmixujeme spolu s čerstvou bazalkou, ďalej zmes už tepelne neupravujem.
  3. Po niekoľkých minútach dusenia mäsa k nemu pridáme paradajkový pretlak, zmes čerstvých paradajok a bazalky, oregano, cukor a na malé kúsky nakrájané cukety. Všetko dusíme, až kým mäsko nie je mäkké.
  4. Podľa návodu na obale si pripravíme cestoviny, naservírujeme na ne omáčku bolognese a podľa chuti pridáme nastrúhanú mozzarellu a bazalku.
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
  • 2 balíky Liana bezlepkové cestoviny - Penne (200 gramov)
  • 1 ks cibuľa
  • 500 g mleté mäso
  • 1/3 zo stredne veľkej zlatej cukety
  • 1/3 z menšej zelenej cukety (samozrejme množstvo oboch cukiet si zvoľte podľa chuti)
  • 400 g paradajkový pretlak
  • soľ, čierne korenie, oregano
  • 1 PL kryštálový cukor
  • 3 ks paradajky
  • 5 ks lístky čerstvej bazalky
  • strúčiky cesnaku (voliteľné, ja som tentokrát nepoužila)
Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.