Bezlepkové fliačky s omáčkou z pečeného cesnaku a baby špenátu
- 200 g Liana bezlepkové fliačky
- 1 balenie baby špenátu (125 g)
- 1-2 strúčiky čerstvého cesnaku
- 5-6 strúčikov upečeného cesnaku
- cca 50 g parmezán
- 2 lístky bazalky
- cca 20 g vlašských orechov
- cca 100 -120 ml olivový olej
- soľ, korenie, množstvá podľa chuti
- + posyp: kešu oriešky, parmezán, čili
- Najprv upečieme cesnak. Z celej hlavičky odkrojíme vrch, zabalíme ju do alobalu, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme na 180 stupňov 30 minút. (niektorý cesnak potrebuje viac času, občas pečiem až 50 minút)
- Medzitým rozmixujeme umytý a osušený baby špenát s olivovým olejom a postupne pridávame všetky ingrediencie, nakoniec pár strúčikov pečeného cesnaku. (zvyšné strúčiky si nechávam na pomazánku)
- Uvaríme si fliačky podľa návodu. Ešte teplé ich zmiešame so zelenou omáčkou, posypeme parmezánom, nasekanými kešu orieškami a sušeným čili.
- 200 g Liana bezlepkové fliačky
- 1 balenie baby špenátu (125 g)
- 1-2 strúčiky čerstvého cesnaku
- 5-6 strúčikov upečeného cesnaku
- cca 50 g parmezán
- 2 lístky bazalky
- cca 20 g vlašských orechov
- cca 100 -120 ml olivový olej
- soľ, korenie, množstvá podľa chuti
- + posyp: kešu oriešky, parmezán, čili
Produkty k receptu