Torta s mascarpone - čokoládovou plnkou

Torta s mascarpone - čokoládovou plnkou

Trvanie: 05:00 (h:m) Porcie: 12 (ks)
Orechovo - kakaové cesto natreté čokoládovo - mascarponovou plnkou. Jednoduchá torta, ktorá chutí báječne ...
Ingrediencie
Kakaové cesto
Orechové cesto
Čokoládová plnka
Plnka mascarpone
  • 400 ml mlieko
  • 1 ks Zlatý krém Liana
  • 9 lyžíc kryštálový cukor
  • 250 g maslo
  • 250 g mascarpone
Ďalej potrebujeme
  • drobné mrazené ovocie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Postup kakaové cesto:

1. Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov. Žĺtky a cukor mixérom vymixujeme do peny a postupne pridávame vodu. Mixujeme cca 10 minút.

2. Múku, kypriaci prášok do pečiva a kakao spolu zmiešame a preosejeme.

3. Zmes vmiešame do žĺtkovej peny. Jemne pridáme aj tuhý sneh.

4. Dno tortovej formy (26cm) vystelieme papierom na pečenie.

5. Vylejeme cesto a pečieme na 170°C 50 minút.

6. Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme pílkou alebo nožom na torty (zrežeme aj vrch cesta).

Postup orechové cesto:

1. Do peny vymixujeme žĺtky spolu s práškovým cukrom.

2. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a orechmi.

3. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vpracujeme do cesta.

4. Dáme piecť do tortovej formy (26cm), ktorú vystelieme papierom na pečenie.

5. Pečieme pri 170°C asi 45 minút.

6. Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.

Postup čokoládová plnka:

1. Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.

2. Vymixujeme maslo a pridáme vychladnutý puding.

3. Roztopíme čokoládu a zapracujeme ju do dobre vyšľahaného krému.

Postup plnka mascarpone:

1. Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.

2. Do masla vmixujeme vychladnutý puding.

3. Rozdelíme plnku na polovicu. Do jednej polovice zamixujeme mascarpone a druhú necháme na poťahovanie torty.

Postup torta:

1. Kakaový plát natrieme džemom. Použijeme polovicu čokoládovej plnky a priložíme orechový plát.

2. Natrieme mascarponovú plnku, posypeme mrazené ovocie a priložíme orechový plát.

3. Natrieme opäť čokoládovú plnku a priložíme kakaový plát.

4. Tortu potiahneme plnkou, ktorú sme si odložili. Necháme stuhnúť aspoň 6 hodín.

5. Poťahujeme, resp. zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie
Kakaové cesto
Orechové cesto
Čokoládová plnka
Plnka mascarpone
  • 400 ml mlieko
  • 1 ks Zlatý krém Liana
  • 9 lyžíc kryštálový cukor
  • 250 g maslo
  • 250 g mascarpone
Ďalej potrebujeme
  • drobné mrazené ovocie
Tovar do košíka Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.


Prijať nevyhnutné