Čokoládový cheesecake trojfarebný
Ingrediencie
Sušienková hmota:
200 g maslové sušienky
100 g maslo
2 lyžice mlieko
Plnka:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g mascarpone
200 g čokoláda 70% Liana
4 lyžice (100 g) práškový cukor
10 g Želatína potravinárska číra Liana
30 ml mlieko
Na ozdobu:
jahody
šľahačka
kakao
kokosové guľky
200 g maslové sušienky
100 g maslo
2 lyžice mlieko
Plnka:
150 ml mlieko
1 ks Šľahačkové potešenie Liana
500 g mascarpone
200 g čokoláda 70% Liana
4 lyžice (100 g) práškový cukor
10 g Želatína potravinárska číra Liana
30 ml mlieko
Na ozdobu:
jahody
šľahačka
kakao
kokosové guľky
Postup
1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom.
2. Natlačíme ich na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a uložíme do chladničky.
3. Najprv roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo nad parou čokoládu.
4. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme mascarpone, práškový cukor a zašľaháme napučanú roztopenú želatínu v mlieku.
5. Polovicu plnky vylejeme na sušienkovú hmotu.
6. Zvyšnú plnku rozdelíme na 2 časti v pomere 2:1. Do väčšej časti plnky dáme asi 2 lyžice čokolády a prešľaháme. Podľa potreby dolejeme trocha mlieka na rozriedenie.
7. Vylejeme na bielu plnku do formy.
8. Zvyšnú čokoládu vmiešame do zostavajúcej bielej plnky, prilejeme cca 30 ml mlieka a prešľaháme.
9. Vylejeme do formy. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa.
10. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou, jahodami, čokoládou, kokosovými guličkami a pod.
2. Natlačíme ich na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a uložíme do chladničky.
3. Najprv roztopíme v mikrovlnnej rúre alebo nad parou čokoládu.
4. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v mlieku, pridáme mascarpone, práškový cukor a zašľaháme napučanú roztopenú želatínu v mlieku.
5. Polovicu plnky vylejeme na sušienkovú hmotu.
6. Zvyšnú plnku rozdelíme na 2 časti v pomere 2:1. Do väčšej časti plnky dáme asi 2 lyžice čokolády a prešľaháme. Podľa potreby dolejeme trocha mlieka na rozriedenie.
7. Vylejeme na bielu plnku do formy.
8. Zvyšnú čokoládu vmiešame do zostavajúcej bielej plnky, prilejeme cca 30 ml mlieka a prešľaháme.
9. Vylejeme do formy. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa.
10. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou, jahodami, čokoládou, kokosovými guličkami a pod.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake