Čokoládové mini pavlovky
- 6 ks bielky
 - 300 g cukor kryštálový
 - 2 KL Zemiakový škrob Liana
 - 2 KL vínny ocot
 - ¼ KL soľ
 - 30 g Kakao tmavé Liana
 - 70 g Čokoláda Liana 70%
 - 350 ml rastlinná šľahačka
 - 30 g Stužovač jahoda Liana
 - 1 PL Poleva citrónová Liana
 - 100 ml vlažná voda
 - 3-4 PL cukor práškový
 
Ďalej potrebujeme
- Čokoláda Liana 70% na ozdobenie
 - Kakao tmavé Liana na posypanie
 
- Bielky vyšľaháme do peny a postupne pridávame cukor, šľaháme do tuhého snehu (približne 8 minút). Do vyšľahaného snehu ručne primiešame ocot, škrob a soľ. Pridáme preosiate kakao a nakoniec vmiešame nasekanú čokoládu.
 - Na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou nanesieme hmotu do tvaru kolieska. Rúru predhrejeme na 180°C, po vložení plechu stiahneme teplotu na 150°C a pečieme 60 minút. Rúru vypneme a plech v nej necháme minimálne 2 hodiny, prípadne cez noc.
 - Šľahačku vyšľaháme do polotuha. Vo vode rozmiešame stužovač spolu s citrónovou polevou a vylejeme do šľahačky. Vyšľaháme do tuha. Podľa potreby môžeme šľahačku dosladiť. Pripravenú šľahačku nanesieme na korpusy, dozdobíme čokoládou a posypeme kakaom.
 
- 6 ks bielky
 - 300 g cukor kryštálový
 - 2 KL Zemiakový škrob Liana
 - 2 KL vínny ocot
 - ¼ KL soľ
 - 30 g Kakao tmavé Liana
 - 70 g Čokoláda Liana 70%
 - 350 ml rastlinná šľahačka
 - 30 g Stužovač jahoda Liana
 - 1 PL Poleva citrónová Liana
 - 100 ml vlažná voda
 - 3-4 PL cukor práškový
 
Ďalej potrebujeme
- Čokoláda Liana 70% na ozdobenie
 - Kakao tmavé Liana na posypanie
 
Produkty k receptu