Čokoládová pena s mirror polevou
Suroviny na penu
- 10 g Želatína číra Liana
 - 20 ml voda
 - 150 g čokoláda biela alebo tmavá
 - 120 g smotana na šľahanie
 - 150 ml mlieko
 - 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 
Zrkadlová poleva
- 100 g Stužovač Liana jahoda alebo iná príchuť
 - 60 ml voda
 - 70 g Čokoláda Liana biela
 - 30 ml smotana na šľahanie
 
1. Želatínu dáme napučať do 20 ml vody. 
2. V druhej nádobe čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. 
3. Do horúcej čokolády vmiešame napučanú želatínu. 
4. Šľahačkové potešenie vyšľaháme v 150 ml mlieka. 
5. Do tuhej šľahačky vlejeme čokoládu so želatínou a dôkladne premiešame. 
6. Nalejeme do silikónovej formy do 2/3 výšky. Do stredu môžeme dať malú lyžičku džemu, celú jahodu, ovocie v želé a pod.
7. Vrch ukončíme veľkou okrúhlou piškótou. 
8. Dáme do mrazničky dobre zamraziť, t.j. na asi 4-5 hodín.
9. Stužovač rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stužovač. Rozmiešame a precedíme cez sitko. 
10. Dobre zmrazenú penu vyberieme z formy, dáme na mriežku a polejeme pripravenou prechladnutou mirror polevou. Spodné okraje ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
Dobrý tip: 
Ak nám mirror poleva pred polievaním príliš stuhne, roztopíme ju opätovným zahriatím.
Suroviny na penu
- 10 g Želatína číra Liana
 - 20 ml voda
 - 150 g čokoláda biela alebo tmavá
 - 120 g smotana na šľahanie
 - 150 ml mlieko
 - 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 
Zrkadlová poleva
- 100 g Stužovač Liana jahoda alebo iná príchuť
 - 60 ml voda
 - 70 g Čokoláda Liana biela
 - 30 ml smotana na šľahanie
 
Produkty k receptu