Bezlepkové plnené bagetky
- 500 ml vlažná voda
- 20 g droždie
- 2 PL kryštálový cukor
- 500 g Rolls mix Liana
- 1 KL soľ
- 6 PL olivový olej
Ďalej potrebujeme:
- 1:2 voda a olej
- olivový olej
- Zmiešame približne 100 ml vody, droždie a cukor, necháme cca 10 minút vzísť kvások.
- Rolls mix, soľ, pripravený kvások a zvyšnú vodu miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej. Cesto prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
- Vykysnuté cesto na naolejovanej podložke rozdelíme na 6 častí, zľahka vytvarujeme bagetky, ktoré uložíme do formy. Prikryjeme a necháme 30 minút podkysnúť.
- Bagetky jemne narežeme a potrieme zmesou oleja a vody. Pečieme pri 230°C približne 16 minút.
- Bagetky naplníme podľa chuti šunkou, syrom, či zeleninou.
Aby bolo cesto nadýchanejšie, po vykysnutí je s ním potrebné jemne manipulovať.
- 500 ml vlažná voda
- 20 g droždie
- 2 PL kryštálový cukor
- 500 g Rolls mix Liana
- 1 KL soľ
- 6 PL olivový olej
Ďalej potrebujeme:
- 1:2 voda a olej
- olivový olej
Produkty k receptu