- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková rozprávková torta
Bezlepková rozprávková torta
Roláda
- 5 vajec
- 5 PL cukor práškový
- 5 PL Cake mix Liana alebo Universal mix Liana
- džem
Plnka
- 500 ml mlieko
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 120 g cukor práškový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 300 ml mlieko
Ďalej potrebujeme
- ovocie
1. Do peny vyšľaháme žĺtky s cukrom. Postupne zamiešame Cake mix alebo Universal mix a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 10 minút. Upečený plát ešte horúci potrieme džemom a zrolujeme.
2. Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému uvaríme puding. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme za stáleho šľahania do vychladnutého pudingu. Pridáme práškový cukor, vyšľahané Šľahačkové potešenie v 300 ml mlieka a Vanilínový cukor.
3. Roládu nakrájame na tenké kolieska a poukladáme na dno a boky tortovej formy alebo misy. Vnútro striedavo naplníme vrstvami plnky a ľubovoľného ovocia. Na vrch poukladáme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu necháme cez noc v chladničke stuhnúť.
Dobrý tip:
Krém rýchlejšie vychladne, ak ho s nádobou ponoríme do studenej vody s ľadom a občas zamiešame.
Roláda
- 5 vajec
- 5 PL cukor práškový
- 5 PL Cake mix Liana alebo Universal mix Liana
- džem
Plnka
- 500 ml mlieko
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- 1 vrecko Zlatý krém Liana
- 120 g cukor práškový
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 300 ml mlieko
Ďalej potrebujeme
- ovocie
Produkty k receptu