- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková torta Kinder Bueno
Bezlepková torta Kinder Bueno
Vanilkovo-čokoládová bezlepková torta, ktorá poteší malých aj veľkých, špeciálne milovníkov obľúbeného Kinder Buena.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 5 ks vajce
- 100 g cukor kryštálový
- 100 g cukor trstinový
- 150 g Cake mix Liana
- 60 g mleté lieskové orechy
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 2 PL olej
- 2 PL vlažná voda
Plnka
- 400 ml rastlinná šľahačka
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 250 g Ricotta
- 1 PL cukor trstinový
- 400 g čokoládová nátierka
- 125 g Smotanový krém s vanilkovou príchuťou (Pribináčik)
- 1 PL mleté lieskové orechy
Ďalej potrebujeme
- čokoládové ozdoby, cukríky, čokoláda, orechy, lentilky na ozdobu
- Celé vajcia s cukrom šľaháme asi 10 minút, kým nevznikne hustá pena. Následne zašľaháme olej a vodu. V miske zmiešame mleté orechy, Cake mix a kakao, zmes vareškou vmiešame do vyšľahanej peny. Cesto vylejeme do silikónovej formy v tvare srdca a pečieme na 160°C približne 40 minút. Hotový korpus necháme vychladnúť.
- Šľahačku, ricottu, cukor a vanilínový cukor vyšľaháme do tuha. Odoberieme do misky 6 PL plnky a vmiešame smotanový krém s vanilkovou príchuťou a orechy. Do zvyšnej plnky zašľaháme 5 PL čokoládovej nátierky.
- Korpus rozrežeme na 3 rovnaké časti. Prvú natrieme čokoládovou nátierkou, potom nanesieme vrstvu smotanovo-vanilkovej plnky. Prikryjeme druhou časťou korpusu a zopakujeme postup - vrstva čokoládovej nátierky a vrstva smotanovo-vanilkovej plnky. Na to navrstvíme čokoládovú plnku a priložíme poslednú časť korpusu. Čokoládovú plnku rovnomerne rozotrieme po celom povrchu torty. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
- Tortu môžeme dozdobiť orieškami, čokoládou, cukríkmi alebo ovocím.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 5 ks vajce
- 100 g cukor kryštálový
- 100 g cukor trstinový
- 150 g Cake mix Liana
- 60 g mleté lieskové orechy
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 2 PL olej
- 2 PL vlažná voda
Plnka
- 400 ml rastlinná šľahačka
- 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
- 250 g Ricotta
- 1 PL cukor trstinový
- 400 g čokoládová nátierka
- 125 g Smotanový krém s vanilkovou príchuťou (Pribináčik)
- 1 PL mleté lieskové orechy
Ďalej potrebujeme
- čokoládové ozdoby, cukríky, čokoláda, orechy, lentilky na ozdobu
Produkty k receptu