Bezlepková ovocná torta so želatínovou polevou

  • Bezlepková ovocná torta naplnená karamelovou plnkou s čerstvým ovocím so želatínou polevou.
Bezlepková ovocná torta so želatínovou polevou
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    120:00
    (h:m)
  • Porcie
    -
    (ks)

Ingrediencie

Korpus:
6 PL Cake mix Liana
5 PL cukor práškový
5 ks vajcia
2 PL olej
2 PL voda
 
Plnka:
500 ml rastlinná šľahačka
250 g kondenzované karamelové mlieko
2 balenia nátierkové maslo (neochutené)

Ďalej potrebujeme:
jahodový džem
100 ml sirup limetka - mäta
500 ml voda
1 vrecko Želatína číra Liana
jahody, banány, kiwi, čučoriedky

Postup

1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vodu a olej. Už len ručne zľahka vmiešame Cake mix Liana. Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 25 - 30 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti.
 
2. Do vyšľahanej rastlinnej šľahačky pridáme kondenzované karamelové mlieko a nátierkové maslo a všetko spolu vyšľaháme do tuha. Na polovicu korpusu natrieme vrstvu džemu a menšiu polovicu plnky. Priložíme druhú časť korpusu a natrieme zvyšnú časť plnky aj na vrch a tiež po bokoch. Tortu necháme stuhnúť.
 
3. Medzitým očistíme a nakrájame ovocie, ktoré poukladáme na vrch torty. 
 
4. Želatínu číru Liana namočíme na 15 minút do studenej vody. Pridáme limetkovo - mätový sirup a zahrejeme. Zmes necháme prechladnúť a vložíme do chladničky.
 
5. Z alobalu urobíme pás, ktorý omotáme okolo torty tak, aby boli boky vyššie, aby želatína nestekala po bokoch torty. Keď začne želatína číra rôsolovatieť ihneď nalejeme na pripravenú tortu s ovocím. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc.
 
Dobrý tip:
Jahodový džem použijeme podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/domaci-jahodovy-dzem-s-kuskami-jahod
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.