- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková ovocná torta so želatínovou polevou

Bezlepková ovocná torta so želatínovou polevou
Trvanie: 120:00 (h:m)
Bezlepková ovocná torta naplnená karamelovou plnkou s čerstvým ovocím so želatínou polevou.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Korpus
- 6 PL Cake mix Liana
- 5 PL cukor práškový
- 5 ks vajcia
- 2 PL olej
- 2 PL voda
Plnka
- 500 ml rastlinná šľahačka
- 250 g kondenzované karamelové mlieko
- 2 balenia nátierkové maslo (neochutené)
Ďalej potrebujeme
- jahodový džem
- 100 ml sirup limetka - mäta
- 500 ml voda
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- jahody, banány, kiwi, čučoriedky
- Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme vodu a olej. Už len ručne zľahka vmiešame Cake mix Liana. Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 25 - 30 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti.
- Do vyšľahanej rastlinnej šľahačky pridáme kondenzované karamelové mlieko a nátierkové maslo a všetko spolu vyšľaháme do tuha. Na polovicu korpusu natrieme vrstvu džemu a menšiu polovicu plnky. Priložíme druhú časť korpusu a natrieme zvyšnú časť plnky aj na vrch a tiež po bokoch. Tortu necháme stuhnúť.
- Medzitým očistíme a nakrájame ovocie, ktoré poukladáme na vrch torty.
- Želatínu číru Liana namočíme na 15 minút do studenej vody. Pridáme limetkovo - mätový sirup a zahrejeme. Zmes necháme prechladnúť a vložíme do chladničky.
- Z alobalu urobíme pás, ktorý omotáme okolo torty tak, aby boli boky vyššie, aby želatína nestekala po bokoch torty. Keď začne želatína číra rôsolovatieť ihneď nalejeme na pripravenú tortu s ovocím. Necháme stuhnúť najlepšie cez noc.
Dobrý tip:
Jahodový džem použijeme podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/domaci-jahodovy-dzem-s-kuskami-jahod
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Korpus
- 6 PL Cake mix Liana
- 5 PL cukor práškový
- 5 ks vajcia
- 2 PL olej
- 2 PL voda
Plnka
- 500 ml rastlinná šľahačka
- 250 g kondenzované karamelové mlieko
- 2 balenia nátierkové maslo (neochutené)
Ďalej potrebujeme
- jahodový džem
- 100 ml sirup limetka - mäta
- 500 ml voda
- 1 vrecko Želatína číra Liana
- jahody, banány, kiwi, čučoriedky
Produkty k receptu