- Domov
 - Chutné recepty
 - Torta s mascarpone - čokoládovou plnkou
 
            Torta s mascarpone - čokoládovou plnkou
Kakaové cesto
- 6 ks vajcia
 - 10 lyžíc polohrubá múka
 - 12 lyžíc práškový cukor
 - 2 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
 - 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
 - 6 lyžíc voda
 
Orechové cesto
- 6 ks vajcia
 - 100 g mleté orechy
 - 80 g polohrubá múka
 - 150 g práškový cukor
 - ½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Čokoládová plnka
- 400 ml mlieko
 - 1 ks Zlatý krém Liana
 - 9 lyžíc kryštálový cukor
 - 250 g maslo
 - 100 g Čokoláda Liana 70%
 
Plnka mascarpone
- 400 ml mlieko
 - 1 ks Zlatý krém Liana
 - 9 lyžíc kryštálový cukor
 - 250 g maslo
 - 250 g mascarpone
 
Ďalej potrebujeme
- drobné mrazené ovocie
 
Postup kakaové cesto:
1. Vyšľaháme tuhý sneh z vaječných bielkov. Žĺtky a cukor mixérom vymixujeme do peny a postupne pridávame vodu. Mixujeme cca 10 minút.
2. Múku, kypriaci prášok do pečiva a kakao spolu zmiešame a preosejeme.
3. Zmes vmiešame do žĺtkovej peny. Jemne pridáme aj tuhý sneh.
4. Dno tortovej formy (26cm) vystelieme papierom na pečenie.
5. Vylejeme cesto a pečieme na 170°C 50 minút.
6. Upečený a vychladnutý korpus rozrežeme pílkou alebo nožom na torty (zrežeme aj vrch cesta).
Postup orechové cesto:
1. Do peny vymixujeme žĺtky spolu s práškovým cukrom.
2. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a orechmi.
3. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vpracujeme do cesta.
4. Dáme piecť do tortovej formy (26cm), ktorú vystelieme papierom na pečenie.
5. Pečieme pri 170°C asi 45 minút.
6. Vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.
Postup čokoládová plnka:
1. Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
2. Vymixujeme maslo a pridáme vychladnutý puding.
3. Roztopíme čokoládu a zapracujeme ju do dobre vyšľahaného krému.
 
Postup plnka mascarpone:
1. Uvaríme Zlatý krém podľa návodu na obale.
2. Do masla vmixujeme vychladnutý puding.
3. Rozdelíme plnku na polovicu. Do jednej polovice zamixujeme mascarpone a druhú necháme na poťahovanie torty.
Postup torta:
1. Kakaový plát natrieme džemom. Použijeme polovicu čokoládovej plnky a priložíme orechový plát.
2. Natrieme mascarponovú plnku, posypeme mrazené ovocie a priložíme orechový plát.
3. Natrieme opäť čokoládovú plnku a priložíme kakaový plát.
4. Tortu potiahneme plnkou, ktorú sme si odložili. Necháme stuhnúť aspoň 6 hodín.
5. Poťahujeme, resp. zdobíme podľa vlastnej fantázie.
Kakaové cesto
- 6 ks vajcia
 - 10 lyžíc polohrubá múka
 - 12 lyžíc práškový cukor
 - 2 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
 - 1 ks Kypriaci prášok do pečiva Liana
 - 6 lyžíc voda
 
Orechové cesto
- 6 ks vajcia
 - 100 g mleté orechy
 - 80 g polohrubá múka
 - 150 g práškový cukor
 - ½ vrecka Kypriaci prášok do pečiva Liana
 
Čokoládová plnka
- 400 ml mlieko
 - 1 ks Zlatý krém Liana
 - 9 lyžíc kryštálový cukor
 - 250 g maslo
 - 100 g Čokoláda Liana 70%
 
Plnka mascarpone
- 400 ml mlieko
 - 1 ks Zlatý krém Liana
 - 9 lyžíc kryštálový cukor
 - 250 g maslo
 - 250 g mascarpone
 
Ďalej potrebujeme
- drobné mrazené ovocie
 
Produkty k receptu