- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepkové medové krémeše
Bezlepkové medové krémeše
Trvanie: 01:30 (h:m)
Ak vás už nebaví klasický medový krémeš, vyskúšajte z cesta vykrojiť kolieska alebo srdiečka, ktoré tradičný dezert posunú na vyšší level.
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 120 g cukor práškový
- 70 g maslo
- 4 PL med
- 1 a ½ KL Sóda bikarbóna Liana
- 2 ks vajce
- pár kvapiek rumová aróma
Krém
- 1 l mlieka
- 3 vrecká Zlatý krém Liana
- 200 g cukor práškový
- 1 PL Universal mix Liana
- 1-2 PL Vanilínový cukor Liana
- 200 g maslo alebo rastlinný tuk na plnky
- rumová aróma na dochutenie
Šľahačka
- 300 ml rastlinná smotana na šľahanie
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- cukor práškový
- Ingrediencie na cesto zmiešame v miske a ručne vypracujeme vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve časti, vyvaľkáme, vykrojíme kolieska alebo srdiečka a uložíme na opačnej strane plechu o rozmeroch s papierom na pečenie. Kolieska alebo srdiečka môžeme vykrojiť pred pečením, ale aj po. Pečieme pri teplote 160 -180°C 5-6 minút (závisí od rúry ako pečie). Necháme na plechu úplne vychladnúť.
- Z mlieka, zlatých krémov a universal mixu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Pre lepšiu chuť môžeme pridať pár kvapiek rumovej arómy. Ešte horúci puding posypeme vanilínovým cukrom, aby sa nevytvorila kôrka.
- Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a postupne vmiešame vychladnutý prešľahaný puding. Pomocou cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou nanesieme na polovicu koliesok.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme a opäť pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na krém. Na vrch poukladáme zvyšné kolieska alebo srdiečka a necháme na chladnom mieste 5-6 hodín odstáť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Dobrý tip 1:
Rovnaké cesto môžeme použiť aj pri príprave Medových rezov alebo Marlenky.
Dobrý tip 2:
Verziu s pšeničnou múkou prípravíme zámenou Cake mix v ceste za hladkú múku a Universal mix v kréme takisto za hladkú múku.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 400 g Cake mix Liana
- 120 g cukor práškový
- 70 g maslo
- 4 PL med
- 1 a ½ KL Sóda bikarbóna Liana
- 2 ks vajce
- pár kvapiek rumová aróma
Krém
- 1 l mlieka
- 3 vrecká Zlatý krém Liana
- 200 g cukor práškový
- 1 PL Universal mix Liana
- 1-2 PL Vanilínový cukor Liana
- 200 g maslo alebo rastlinný tuk na plnky
- rumová aróma na dochutenie
Šľahačka
- 300 ml rastlinná smotana na šľahanie
Ďalej potrebujeme
- Ryžová múka Liana na podsypanie
- cukor práškový
Produkty k receptu