Čučoriedkový cheesecake s lesným ovocím
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 PL mlieko
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g jemný tvaroh
- 100 g práškový cukor
- 12 g Želatína potravinárska Liana
- 50 ml mlieko
- 50 g Stabilizátor šľahačky čučoriedka Liana
- 2 PL lesné ovocie v želé
Poleva
- 50 g Stabilizátor šľahačky čučoriedka Liana
- 40 ml voda
- 70 g Čokoláda biela Liana
- 30 ml smotana na šľahanie
Na ozdobu
- lesné ovocie v želé
1. Podrvené sušienky zmiešame s roztopeným maslom a mliekom a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.
2. Šľahačkové potešenie a stabilizátor šľahačky čučoriedka vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, práškový cukor a napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky pridáme 2 polievkové lyžice lesného ovocia v želé. Vylejeme na sušienkovú hmotu a dáme do chladničky.
3. Stabilizátor čučoriedka rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády. Ihneď vlejeme pripravený stabilizátor s vodou. Rozmiešame a precedíme cez sitko. Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme šľahačkou a lesným ovocím v želé.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 PL mlieko
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 250 g jemný tvaroh
- 100 g práškový cukor
- 12 g Želatína potravinárska Liana
- 50 ml mlieko
- 50 g Stabilizátor šľahačky čučoriedka Liana
- 2 PL lesné ovocie v želé
Poleva
- 50 g Stabilizátor šľahačky čučoriedka Liana
- 40 ml voda
- 70 g Čokoláda biela Liana
- 30 ml smotana na šľahanie
Na ozdobu
- lesné ovocie v želé
Produkty k receptu