Bezlepkové krehké taštičky
- 160 g Bakery mix Liana
 - 1 KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
 - 2 g sušené droždie
 - 1 KL cukor práškový
 - 1 ks vajce
 - 50 g maslo
 - 50 g jogurt biely
 - nastrúhané jablká
 - Škoricový cukor Liana podľa chuti
 
Ďalej potrebujeme
- Zmiešame Bakery mix, kypriaci prášok do pečiva, sušené droždie, cukor, vajce, maslo a biely jogurt. Ručne vypracujeme hladké cesto.
 - Jablká dochutíme škoricovým cukrom.
 - Vyvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej podložke. Vykrojíme kolieska, do stredu vložíme jablkovú plnku a zlepíme pomocou formičky na pirohy alebo ručne.
 - Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 20 minút pri 175°C.
 - Ešte horúce obalíme v dekoračnom nerozpustnom práškovom cukre.
 
Dobrý tip:
Pred pečením môžeme potrieť rozšľahaným vajíčkom.
Dobrý tip 2:
Ako plnku môžeme použiť aj lekvár, tvaroh, mak alebo orechy.
- 160 g Bakery mix Liana
 - 1 KL Kypriaci prášok do pečiva Liana
 - 2 g sušené droždie
 - 1 KL cukor práškový
 - 1 ks vajce
 - 50 g maslo
 - 50 g jogurt biely
 - nastrúhané jablká
 - Škoricový cukor Liana podľa chuti
 
Ďalej potrebujeme
Produkty k receptu