Bezlepkové černoškine prsia
Cesto
- 1 pohár (250ml) mletý mak alebo nemletý podľa chuti
 - 1 pohár práškový cukor
 - 1 pohár Cake mix Liana
 - 1 maslo
 - 6 bielky
 - 3 žĺtky
 - 2 lyžice kokos
 
Krém
- 1 maslo (250g)
 - 3 žĺtky
 - 8 PL kryštálový cukor
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 1 pohár mlieka
 - 1 ks Zlatý krém Liana
 - 2 KL instantná káva
 - šťava z ½ citróna
 - rum alebo esencia
 
Punč
- ½ pohára prevarená voda
 - 1 PL kryštálový cukor
 - 1 dl rum
 - 2 KL citrónová šťava
 
Ďalej potrebujeme
- 65 ks okrúhle piškóty
 - hrozienka
 - 150 g Čokoláda Liana 70%
 - 1 KL maslo
 - 2 PL olej
 - plech s rozmermi 27x37 cm.
 
1. Zmiešame Cake mix, mak, cukor a kokos.
- 2. Prilejeme rozpustené maslo a zmiešame.
 - 3. Po jednom pridávame žĺtky, ktoré miešame aj chvíľku mixérom.
 - 4. Ručne pridáme jemne tuhý sneh z bielkov.
 - 5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme na 180°C 30 minút.
 - 6. Upečené cesto potrieme polovicou punču najlepšie masleničkou.
 - 7. Natrieme plnku.
 - 8. Poukladáme piškóty namočené v 2 polovici punču a dáme schladiť.
 - 9. Roztopíme čokoládu s maslom a olejom nad parou a potrieme piškóty.
 - 10. Na každú piškótu uložíme hrozienko. Necháme koláč dobre stuhnúť. Pokrájame.
 
Postup krém:
- 1. V mlieku vymiešame žĺtky, cukor, Zlatý krém, pridáme kávu a uvaríme hustý krém.
 - 2. Necháme vychladnúť a vmixujeme do masla na jemnú plnku.
 
Postup punč:
- 1. Prevaríme vodu spolu s kryštálovým cukrom. Odstavíme z ohňa a pridáme rum a citrónovú šťavu.
 
Cesto
- 1 pohár (250ml) mletý mak alebo nemletý podľa chuti
 - 1 pohár práškový cukor
 - 1 pohár Cake mix Liana
 - 1 maslo
 - 6 bielky
 - 3 žĺtky
 - 2 lyžice kokos
 
Krém
- 1 maslo (250g)
 - 3 žĺtky
 - 8 PL kryštálový cukor
 - 1 ks Vanilínový cukor Liana
 - 1 pohár mlieka
 - 1 ks Zlatý krém Liana
 - 2 KL instantná káva
 - šťava z ½ citróna
 - rum alebo esencia
 
Punč
- ½ pohára prevarená voda
 - 1 PL kryštálový cukor
 - 1 dl rum
 - 2 KL citrónová šťava
 
Ďalej potrebujeme
- 65 ks okrúhle piškóty
 - hrozienka
 - 150 g Čokoláda Liana 70%
 - 1 KL maslo
 - 2 PL olej
 - plech s rozmermi 27x37 cm.
 
Produkty k receptu