Bezlepková rozprávková torta

  • Chuť ako z rozprávky.
pre recept na Rozprávkovú tortu s klasickou pšeničnou múkou kliknite sem.
Bezlepková rozprávková torta
  • 100
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    12
    (ks)

Ingrediencie

Roláda:
5 vajec
5 PL cukor práškový
5 PL Cake mix Liana alebo Universal mix Liana
džem
 
Plnka:
500 ml mlieko
1 vrecko Želatína číra Liana
1 vrecko Zlatý krém Liana
120 g cukor práškový
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana 
300 ml mlieko
 
Ďalej potrebujeme:
ovocie

 

 

 

Postup

1. Do peny vyšľaháme žĺtky s cukrom. Postupne zamiešame Cake mix alebo Universal mix a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 10 minút. Upečený plát ešte horúci potrieme džemom a zrolujeme.
 
2. Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému uvaríme puding. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme za stáleho šľahania do vychladnutého pudingu. Pridáme práškový cukor, vyšľahané Šľahačkové potešenie v 300 ml mlieka a Vanilínový cukor.
 
3. Roládu nakrájame na tenké kolieska a poukladáme na dno a boky tortovej formy alebo misy. Vnútro striedavo naplníme vrstvami plnky a ľubovoľného ovocia. Na vrch poukladáme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu necháme cez noc v chladničke stuhnúť.
 
Dobrý tip:
Krém rýchlejšie vychladne, ak ho s nádobou ponoríme do studenej vody s ľadom a občas zamiešame.
 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

100
Počet hodnotení: 1
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.