Bezlepková rozprávková torta
Ingrediencie
Roláda:
5 vajec
5 PL cukor práškový
5 PL Cake mix Liana alebo Universal mix Liana
džem
5 vajec
5 PL cukor práškový
5 PL Cake mix Liana alebo Universal mix Liana
džem
Plnka:
500 ml mlieko
1 vrecko Želatína číra Liana
1 vrecko Zlatý krém Liana
120 g cukor práškový
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
300 ml mlieko
500 ml mlieko
1 vrecko Želatína číra Liana
1 vrecko Zlatý krém Liana
120 g cukor práškový
1 vrecko Vanilínový cukor Liana
2 vrecká Šľahačkové potešenie Liana
300 ml mlieko
Ďalej potrebujeme:
ovocie
Postup
1. Do peny vyšľaháme žĺtky s cukrom. Postupne zamiešame Cake mix alebo Universal mix a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 180 °C cca 10 minút. Upečený plát ešte horúci potrieme džemom a zrolujeme.
2. Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému uvaríme puding. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme za stáleho šľahania do vychladnutého pudingu. Pridáme práškový cukor, vyšľahané Šľahačkové potešenie v 300 ml mlieka a Vanilínový cukor.
3. Roládu nakrájame na tenké kolieska a poukladáme na dno a boky tortovej formy alebo misy. Vnútro striedavo naplníme vrstvami plnky a ľubovoľného ovocia. Na vrch poukladáme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu necháme cez noc v chladničke stuhnúť.
Dobrý tip:
Krém rýchlejšie vychladne, ak ho s nádobou ponoríme do studenej vody s ľadom a občas zamiešame.