Blog

Ako upiecť dokonalú tortu?
Pečenie torty pre mnohých predstavuje nočnú moru. Raz je to zlý korpus, inokedy zrazená plnka, a keď sa už zdá, že je všetko podľa našich predstáv, nepodarí sa nám zdobenie torty. Ponúkame vám pár… celý článok

Tipy a triky na vianočné pečenie
Vianoce sú už za dverami a všetci si prajeme prežiť ich v čo najväčšej pohode, bez stresu a v harmónii. Prípravy na najkrajšie sviatky roka robia mnohým gazdinkám vrásky na čele už od začiatku… celý článok

Ako mať kvalitu v kuchyni?
Kuchyňa je rajónom, ale zároveň aj rajom každej ženy. Kúzlo maminej a babkinej kuchyne je skryté v tom, že aj z malého množstva surovín dokážu vyčarovať vynikajúce jedlo. Správna slovenská gazdinka… celý článok

Škorica ako pomocník, ale aj škodca
Škorica je korenina, ktorá pochádza z vnútornej kôry stromov z rodu škoricovníkov. Je dostupná v tyčinkách alebo mletá. Tyčinky škorice vydržia dlhšie, je možné si ich nastrúhať alebo použiť do čaju.… celý článok

Kyselina citrónová Liana: lacný pomocník v domácnosti
Kyselina citrónová je prirodzenou zložkou v mnohých druhoch ovocia a zeleniny. Najväčšie množstvo kyseliny citrónovej môžeme nájsť v citrusoch, predovšetkým v citrónoch a limetkách. Je zložená z… celý článok

Priaznivé účinky kakaa na naše zdravie
Mnohé výskumy dokazujú, že kvalitné kakao môže byť veľmi užitočné pre naše zdravie a organizmus. Obsahuje cenné látky, minerály (horčík, draslík, železo, vápnik) a vitamíny (A, B, C, E), ktoré sú… celý článok

Kypriaci prášok do pečiva vs. Sóda bikarbóna
Kypriaci prášok alebo sóda bikarbóna je Váš parťák pri pečení? A vedeli ste, že tieto dve kypridlá netreba v recepte zamieňať? Mnoho ľudí zastáva názor, že použiť v recepte sódu bikarbónu alebo… celý článok

Psyllium a práca s bezlepkovým cestom
Vláknina psyllium dokáže doplniť lepok v bezlepkovom pečení. Naše bezgluténové múčne zmesi Bread mix white, Bread mix dark a Bakery mix už určitý podiel psyllia, ale aj iných vláknin obsahujú, preto… celý článok

10 mýtov a skutočností o kvásku
Pravda alebo lož o kvásku, ktorý sa opäť dostáva do popredia. celý článok

Ako založiť BEZLEPKOVÝ KVÁSOK
1. deň - do sklenenej misky dáme 50 g ryžovej múky. Pridáme 50 ml teplej vody, aby vzniklo hustejšie cesto. Misku prikryjeme fóliou a necháme pri izbovej teplote do naledujúceho dňa odležať. Ak… celý článok
Výhody kváskovania
Je to jeden z mnohých súčasných trendov alebo je skutočne kvások prospešný pre naše telo? Rozhodne možnosť B! Kvások oproti klasickému droždiu má zdraviu prospešné prednosti: … celý článok