- Domov
- Chutné recepty
- Čokoládovo-orieškový cheesecake
Čokoládovo-orieškový cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 lyžice Kakao tmavé Liana
- 2 lyžice mlieko
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g jemný tvaroh
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 4 lyžice (100 g) práškový cukor
- 10 g Želatína potravinárska číra Liana
- 30 ml mlieko
Poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 140 ml smotana na šľahanie
Na ozdobu
- šľahačka, orechové guľky
1. Kakao zmiešame s maslom a mliekom. Pridáme do pomletých sušienok a natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do chladničky.
2. Želatínu dáme napučať do 30 ml mlieka na asi 10 minút.
3. V mikrovlnnej rúre (asi 30-60 sekúnd) alebo nad parou roztopíme čokoládu. V mlieku vyšľaháme Šľahačkové potešenie, pridáme tvaroh, práškový cukor a nakoniec roztopenú čokoládu.
4. Napučanú želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre asi 30 sekúnd alebo môžeme aj nad parou. Ihneď zašľaháme šľahačom do plnky.
5. Na sušienkovú hmotu natrieme orieškovo čokoládový krém. Plnku vylejeme na sušienkovú hmotu potretú krémom. Povrch uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
6. Po 30 minútach opatrne vylejeme na plnku polevu, ktorú pripravíme roztopením smotany s čokoládou a necháme v chladničke celý cheesecake dobre stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme šľahačkou, orechovými guličkami a pod.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
- 100 g maslo
- 2 lyžice Kakao tmavé Liana
- 2 lyžice mlieko
Plnka
- 150 ml mlieko
- 1 ks (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 500 g jemný tvaroh
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 4 lyžice (100 g) práškový cukor
- 10 g Želatína potravinárska číra Liana
- 30 ml mlieko
Poleva
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 140 ml smotana na šľahanie
Na ozdobu
- šľahačka, orechové guľky
Produkty k receptu