Bezlepkové veľkonočné perníčky - ihneď mäkké
Cesto
- 250 g Cake mix Liana
 - 100 g Fine mix Liana
 - 5 lyžíc med
 - 3 vajcia
 - 70 g maslo
 - 140 g práškový cukor
 
Na potretie
- 1 žĺtok + voda
 

- 1. Do misky dáme zmesi Cake a Fine mix, cukor a postupne pridáme ostatné suroviny na cesto (vajcia, zmäknuté maslo a med).
 - 2. Vypracujeme hladké cesto.
 - 3. Vypracované cesto zabalíme do sáčku a necháme 24 h odstáť v chladničke.
 - 4. Odstaté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm.
 - 5. Vykrajujeme rôzne tvary: vajce, zajac, kuriatko..
 - 6. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 170°C 8-10 minút.
 - 7. Horúce ihneď potrieme vymiešaným žĺtkom s vodou.
 - 8. Perníčky ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
 
Cesto
- 250 g Cake mix Liana
 - 100 g Fine mix Liana
 - 5 lyžíc med
 - 3 vajcia
 - 70 g maslo
 - 140 g práškový cukor
 
Na potretie
- 1 žĺtok + voda
 

Produkty k receptu