Bezlepkové moravské koláče
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
 - 50 g kryštálový cukor
 - 1 ks vajce
 - 280 - 300 ml mlieko
 - 15 g čerstvé droždie
 - 50 g roztopená bravčová masť alebo olej
 
Tvarohová plnka
- 125 g tvaroh
 - 1 ks bielok
 - 3 PL cukor
 - ½ vrecka Vanilínový cukor Liana
 
Mrvenička
- 40 g Bakery mix Liana
 - 25 - 30 ml olej
 - 35 g kryštálový cukor
 
Dodatky
- žĺtok na potretie
 - 20 KL slivkový lekvár
 
1. Pripravíme kvások zo 100 ml mlieka, droždia a cukru. Necháme 10 minút vzísť.
2. Do misky nasypeme Bakery mix Liana, vajce, pripravený kvások z droždia a zvyšné mlieko. Premiešame mixérom s hnetacími metličkami a nakoniec pridáme bravčovú masť alebo olej. Cesto necháme prikryté kysnúť 30 minút.
3. Na pomúčenej silikónovej podložke rozvaľkáme cesto. Rozdelíme na štvorčeky a naplníme tvarohovou plnkou. Zabalíme do buchtičky a uložíme na naolejovaný plech. Necháme podkysnúť 10 - 20 minút.
4. Mrveničku pripravíme zmiešaním Bakery mix Liana, cukru a oleja.
5. Do nakysnutých moravských koláčikov urobíme prstom jamku a naplníme slivkovým lekvárom. Okraje potrieme žĺtkom a posypeme mrveničkou. Pečieme pri 190°C cca 12 minút.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
 - 50 g kryštálový cukor
 - 1 ks vajce
 - 280 - 300 ml mlieko
 - 15 g čerstvé droždie
 - 50 g roztopená bravčová masť alebo olej
 
Tvarohová plnka
- 125 g tvaroh
 - 1 ks bielok
 - 3 PL cukor
 - ½ vrecka Vanilínový cukor Liana
 
Mrvenička
- 40 g Bakery mix Liana
 - 25 - 30 ml olej
 - 35 g kryštálový cukor
 
Dodatky
- žĺtok na potretie
 - 20 KL slivkový lekvár
 
Produkty k receptu