Bezlepkové medové rožky s makom a sezamom
- 250 g Bakery mix Liana
- 100 g Bread mix white Liana
- ½ kocky droždie
- 300 ml teplé mlieko
- 50 ml olej
- 30 g cukor
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- 50 ml voda + ½ PL ryžová múka Liana na potretie pred pečením
- sezam a mak na posypanie
- 100 ml voda + 1,5 PL med na potretie po upečení
- Do 100 ml teplého mlieka pridáme 1 KL cukru a rozdrobené droždie. Necháme vzísť kvások.
- V kuchynskom robote vypracujeme cesto z uvedených surovín aj s nakysnutým kváskom z droždia a prikryté necháme na teplom mieste kysnúť 60 minút.
- Nakysnuté cesto premiesime a rozdelíme na 6 častí na pomúčenej pracovnej doske. Z každej časti vypracujeme bochník, prikryjeme a necháme kysnúť cca 10 - 15 minút.
- Z každého bochníka vyvaľkame trojuholník a stočíme do tvaru rožka. Ukladáme na plech vystlaný papierom asi 2 cm od seba a necháme kysnúť ďalších 10 - 15 minút. Vo vode rozmiešame ryžovú múku, rožky natrieme a posypeme makom a sezamom.
- Na dno rúry vložíme menší plech a rúru vyhrejeme na 230°C. Vložíme plech s rožkami, do spodného plechu nalejeme cca 250 ml vriacej vody a pečieme 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C, vyberieme spodný plech a dopečieme cca 15 minút. Ihneď po vytiahnutí potrieme sirupom, ktorý sme pripravili zmiešaním vody a medu. Rožky necháme vychladnúť.
- 250 g Bakery mix Liana
- 100 g Bread mix white Liana
- ½ kocky droždie
- 300 ml teplé mlieko
- 50 ml olej
- 30 g cukor
- štipka soli
Ďalej potrebujeme
- ryžová múka Liana na podsypanie
- 50 ml voda + ½ PL ryžová múka Liana na potretie pred pečením
- sezam a mak na posypanie
- 100 ml voda + 1,5 PL med na potretie po upečení
Produkty k receptu