- Domov
 - Chutné recepty
 - Bezlepková schwarzwaldská torta
 
Bezlepková schwarzwaldská torta
                    
                        
                        Trvanie: 01:30 (h:m)
                    
                    
                        
                        Porcie: 12 (ks)
                    
                    
                        
                    
                
                Višňová, svieža, nenáročná torta.
                
                            Ingrediencie
                            
                                
                        
                            
                        
                            
                            Vytlačiť recept
                        
                        
                            
                            Zdieľať na facebooku
                        
                    Korpus
- 200 g Cake mix Liana
 - 170 g cukor
 - 25 g Kakao tmavé Liana
 - 4 vajcia
 - 100 ml vlažná voda
 - 100 ml olej
 
Šľahačkový krém
- 500 ml mlieko
 - 3 ks Šľahačkové potešenie Liana/ šľahačka v prášku
 - 6-8 lyžíc práškový cukor
 - 20 g Želatína potravinárska číra Liana
 
Ďalej potrebujeme
- višne zavárané so šťavou
 - višňový džem alebo višne v želé
 - čerstvé višne
 - čokoládové hoblinky
 

- Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka varechou primiešame Cake mix s preosiatym kakaom. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.
 - Želatínu necháme napučať v 50 ml mlieka. Šľahačkové potešenie vyšľaháme vo zvyšnom mlieku. Napučanú želatínu zahrejeme v mikrovlnnej rúre do rozpustenia kryštálikov. Šľahačku dosladíme a za stáleho šľahania prilejeme želatínu. Dôkladne prešľaháme.
 - Piškótový korpus prekrojíme na 3 časti, spodný plát polejeme šťavou z višní, natrieme džemom alebo višňami v želé, poukladáme pár zaváraných višní a navrstvíme šľahačkový krém. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Vrch ozdobíme zvyšnou šľahačkou, višňami a čokoládou.
 
Dobrý tip:
Šľahačkovú plnku rovnomernejšie nanesieme na korpus so zdobiacim vreckom.
                                Pridať hodnotenie
                                    
                            
                        
                    Ingrediencie
                    
                    
                
                    
                    Vytlačiť recept
                
                
                    
                    Zdieľať na facebooku
                
            Korpus
- 200 g Cake mix Liana
 - 170 g cukor
 - 25 g Kakao tmavé Liana
 - 4 vajcia
 - 100 ml vlažná voda
 - 100 ml olej
 
Šľahačkový krém
- 500 ml mlieko
 - 3 ks Šľahačkové potešenie Liana/ šľahačka v prášku
 - 6-8 lyžíc práškový cukor
 - 20 g Želatína potravinárska číra Liana
 
Ďalej potrebujeme
- višne zavárané so šťavou
 - višňový džem alebo višne v želé
 - čerstvé višne
 - čokoládové hoblinky
 

Produkty k receptu