Bezlepková čokoládovo - banánová torta

  • Môže niekto nemilovať kombináciu čokoláda - banán - šľahačka ?
Bezlepková čokoládovo - banánová torta
  • 0
    hodnotenie
  • Trvanie
    00:120
    (h:m)
  • Porcie
    10 - 12
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
6 PL Cake mix Liana
4 PL cukor
4 ks vajcia 
 
Plnka:
350 ml mlieko
200 g kyslá smotana
50 g Puding mliečna čokoláda Liana
50 g Čokoláda 70% Liana
2 banány
 
Šľahačka:
150 ml mlieko
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
1 PL cukor práškový

 

Postup

1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Zľahka vareškou vmiešame Cake mix a cesto vylejeme do silikónovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 minút.
 
2. V 100 ml mlieku rozmiešame pudingový prášok a prilejeme ho k zovretému zvyšnému mlieku s čokoládou. Uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť a vmiešame kyslú smotanu.
 
3. Cesto rozrežeme na polovicu krájačom na piškóty. Natrieme tenkú vrstu plnky, uložíme na kolieska pokrájané banány, natrieme väčšiu vrstvu plnky, prikryjeme druhou časťou cesta a opäť natrieme tenkú vrstvu plnky.
 
4. Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale Šľahačkového potešenia. Môžeme dosladiť podľa chuti a natrieme poriadnu vrstvu šľahačky na vrch torty. Necháme stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme čokoládou, cukríkmi alebo ovocím.
 
Dobrý tip:
Ak nemáme krájač na piškóty môžeme použiť zubnú niť.
 

Čo si myslíte o tomto recepte?

0
Počet hodnotení: 0
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.