Bezlepková čokoládovo - banánová torta
Ingrediencie
Cesto:
6 PL Cake mix Liana
4 PL cukor
4 ks vajcia
Plnka:
350 ml mlieko
200 g kyslá smotana
50 g Puding mliečna čokoláda Liana
50 g Čokoláda 70% Liana
2 banány
Šľahačka:
150 ml mlieko
1 vrecko Šľahačkové potešenie Liana
1 PL cukor práškový
Postup
1. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Zľahka vareškou vmiešame Cake mix a cesto vylejeme do silikónovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 minút.
2. V 100 ml mlieku rozmiešame pudingový prášok a prilejeme ho k zovretému zvyšnému mlieku s čokoládou. Uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť a vmiešame kyslú smotanu.
3. Cesto rozrežeme na polovicu krájačom na piškóty. Natrieme tenkú vrstu plnky, uložíme na kolieska pokrájané banány, natrieme väčšiu vrstvu plnky, prikryjeme druhou časťou cesta a opäť natrieme tenkú vrstvu plnky.
4. Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale Šľahačkového potešenia. Môžeme dosladiť podľa chuti a natrieme poriadnu vrstvu šľahačky na vrch torty. Necháme stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme čokoládou, cukríkmi alebo ovocím.
Dobrý tip:
Ak nemáme krájač na piškóty môžeme použiť zubnú niť.