- Domov
- Chutné recepty
- Bezlepková čokoládovo - banánová torta
Bezlepková čokoládovo - banánová torta
Trvanie: 00:120 (h:m)
Porcie: 10 - 12 (ks)
Môže niekto nemilovať kombináciu čokoláda - banán - šľahačka ?
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 6 PL Cake mix Liana
- 4 PL cukor
- 4 ks vajcia
Plnka
- 350 ml mlieko
- 200 g kyslá smotana
- 50 g Puding mliečna čokoláda Liana
- 50 g Čokoláda 70% Liana
- 2 banány
Šľahačka
- 150 ml mlieko
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 1 PL cukor práškový
- Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Zľahka vareškou vmiešame Cake mix a cesto vylejeme do silikónovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 20 minút.
- V 100 ml mlieku rozmiešame pudingový prášok a prilejeme ho k zovretému zvyšnému mlieku s čokoládou. Uvaríme hustú kašu. Za občasného miešania necháme vychladnúť a vmiešame kyslú smotanu.
- Cesto rozrežeme na polovicu krájačom na piškóty. Natrieme tenkú vrstu plnky, uložíme na kolieska pokrájané banány, natrieme väčšiu vrstvu plnky, prikryjeme druhou časťou cesta a opäť natrieme tenkú vrstvu plnky.
- Šľahačku pripravíme podľa návodu na obale Šľahačkového potešenia. Môžeme dosladiť podľa chuti a natrieme poriadnu vrstvu šľahačky na vrch torty. Necháme stuhnúť najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme čokoládou, cukríkmi alebo ovocím.
Dobrý tip:
Ak nemáme krájač na piškóty môžeme použiť zubnú niť.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 6 PL Cake mix Liana
- 4 PL cukor
- 4 ks vajcia
Plnka
- 350 ml mlieko
- 200 g kyslá smotana
- 50 g Puding mliečna čokoláda Liana
- 50 g Čokoláda 70% Liana
- 2 banány
Šľahačka
- 150 ml mlieko
- 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
- 1 PL cukor práškový
Produkty k receptu