Blog
Ovsené vločky a ich priaznivé účinky na organizmus
V minulosti boli ovsené vločky základom jedálnička chudobných, ktoré kombinovali s rôznymi obilninami a strukovinami. Dnes sa ovsené vločky stali hviezdou sociálnych sietí v rôznych farebných a… celý článok
Lyofilizované ovocie: farebná vitamínová bomba
Pamätáte si rozprávku o dvanástich mesiačikoch, kedy Maruška musela ísť kvôli macoche v zime do lesa hľadať lesné jahody? Dnes by túto jej požiadavku vedela splniť oveľa jednoduchšie. Dlhé stáročia… celý článok
Ako odstrániť vodný kameň rýchlo, lacno a ekologicky? Pre nás žiadny problém!
Vodný kameň je nočnou morou väčšiny slovenských domácností. Gazdinky neznášajú biely povlak na inak dokonale čistých povrchoch a domáci kutilovia, ktorí sa snažia udržať dokonalý chod všetkých… celý článok
Ako jednoducho ozdobiť tortu?
V predchádzajúcom článku sme si zrhnuli pár základných tipov, ktoré vám pomôžu upiecť tú najlepšiu tortu. Dokonalá torta by nemala iba chutiť, ale aj vyzerať. Tak ako v príchutiach, aj vo výzore má… celý článok
Ako upiecť dokonalú tortu?
Pečenie torty pre mnohých predstavuje nočnú moru. Raz je to zlý korpus, inokedy zrazená plnka, a keď sa už zdá, že je všetko podľa našich predstáv, nepodarí sa nám zdobenie torty. Ponúkame vám pár… celý článok
Tipy a triky na vianočné pečenie
Vianoce sú už za dverami a všetci si prajeme prežiť ich v čo najväčšej pohode, bez stresu a v harmónii. Prípravy na najkrajšie sviatky roka robia mnohým gazdinkám vrásky na čele už od začiatku… celý článok
Ako mať kvalitu v kuchyni?
Kuchyňa je rajónom, ale zároveň aj rajom každej ženy. Kúzlo maminej a babkinej kuchyne je skryté v tom, že aj z malého množstva surovín dokážu vyčarovať vynikajúce jedlo. Správna slovenská gazdinka… celý článok
Škorica ako pomocník, ale aj škodca
Škorica je korenina, ktorá pochádza z vnútornej kôry stromov z rodu škoricovníkov. Je dostupná v tyčinkách alebo mletá. Tyčinky škorice vydržia dlhšie, je možné si ich nastrúhať alebo použiť do čaju.… celý článok
Kyselina citrónová Liana: lacný pomocník v domácnosti
Kyselina citrónová je prirodzenou zložkou v mnohých druhoch ovocia a zeleniny. Najväčšie množstvo kyseliny citrónovej môžeme nájsť v citrusoch, predovšetkým v citrónoch a limetkách. Je zložená z… celý článok
Priaznivé účinky kakaa na naše zdravie
Mnohé výskumy dokazujú, že kvalitné kakao môže byť veľmi užitočné pre naše zdravie a organizmus. Obsahuje cenné látky, minerály (horčík, draslík, železo, vápnik) a vitamíny (A, B, C, E), ktoré sú… celý článok
Kypriaci prášok do pečiva vs. Sóda bikarbóna
Kypriaci prášok alebo sóda bikarbóna je Váš parťák pri pečení? A vedeli ste, že tieto dve kypridlá netreba v recepte zamieňať? Mnoho ľudí zastáva názor, že použiť v recepte sódu bikarbónu alebo… celý článok
Psyllium a práca s bezlepkovým cestom
Vláknina psyllium dokáže doplniť lepok v bezlepkovom pečení. Naše bezgluténové múčne zmesi Bread mix white, Bread mix dark a Bakery mix už určitý podiel psyllia, ale aj iných vláknin obsahujú, preto… celý článok