Bezlepkový Jožkin rez zo show Pečie celé Slovensko
- 4 vajcia
- 1 Liana Vanilkový cukor
- 130g kryštálového cukru
- 135g Liana Cake mix
- 2 PL oleja
- 50 g kryštálového cukru
- 250 g plnotučného mlieka
- 1 Liana Vanilkový cukor
- 200 g masla
- 1 balenie Liana Zlatý krém
- 20 g rumu
- 100 g lieskovo-orieškovej griláže mletej
- 80 g lieskových orieškov
- 160 g kryštálového cukru
- 300 g mrazených jahôd
- 6 g čerstvej bazalky
- 130 g kryštálového cukru
- 1 balenie Liana Želírka 2:1
- 50 ml vody
- 2 čl Liana Poleva citrónová
- 600 g smotany na šľahanie 40 %
- Krém - 2/3 mlieka, kryštálový cukor dáme variť. V zvyšnom mlieku rozmiešame vanilkový cukor a Zlatý krém. Uvaríme puding, ktorý prikryjeme potravinovou fóliou a dáme schladiť. Schladený puding si prešľaháme. Následne dobre vyšľaháme maslo a až potom pridáme puding, Vyšľahaním nám vznikne hladký krém, ktorý dochutíme rumom a zomletou lieskovo orieškovou grilážou.
- Griláž - Cukor rozpustíme na karamel a na tenko vylejeme natenko na papier na pečenie. Necháme vychladiť. Lieskové orechy opražíme a olúpeme. Do sekacieho stroja nalámeme karamel a vysypeme oriešky. Všetko premixujeme. Vznikne nám drobivá griláž.
- Jahodový džem s bazalkou - Mrazené jahody zmiešame so Želírkou, kryštálovým cukrom a uvaríme džem. Vodu zmiešame s citrónovou polevou a nasekanou bazalkou. Vylejeme do džemu, povaríme minútu a potom celý džem rozmixujeme tyčovým mixérom a necháme vychladiť.
- Vanilkový bezlepkový korpus – Bielka vyšľaháme na pevný sneh spolu s cukrom. Preosejeme bezlepkovú múku Liana Cake mix. Do bielkov zapracujeme stierkou jemne múku, žĺtka a olej. Vznikne nám hustá žlta pena. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 30x23 cm . Pečieme pri teplote 180´C, 30 minút.
- Kompletizácia - Z korpusu odstránime vrchnú jemnú vrstvu a obrežeme boky aby sme mali rovné strany a vedeli korpus obložiť ráfikom. Následne natrieme korpus džemom, potom krémom a na záver vyšľaháme šľahačku a 300g natrieme, zbytok nastriekame v podobe kopčekov. Vrch dozdobíme grilážou.
- 4 vajcia
- 1 Liana Vanilkový cukor
- 130g kryštálového cukru
- 135g Liana Cake mix
- 2 PL oleja
- 50 g kryštálového cukru
- 250 g plnotučného mlieka
- 1 Liana Vanilkový cukor
- 200 g masla
- 1 balenie Liana Zlatý krém
- 20 g rumu
- 100 g lieskovo-orieškovej griláže mletej
- 80 g lieskových orieškov
- 160 g kryštálového cukru
- 300 g mrazených jahôd
- 6 g čerstvej bazalky
- 130 g kryštálového cukru
- 1 balenie Liana Želírka 2:1
- 50 ml vody
- 2 čl Liana Poleva citrónová
- 600 g smotany na šľahanie 40 %
Produkty k receptu