- Domov
 - Chutné recepty
 - Ovocný cheesecake
 
            Ovocný cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
 - 100 g maslo
 - 2 PL mlieko
 
Malinová plnka
- 50 g Stužovač šľahačky malina Liana
 - 20 g Želatína číra Liana
 - 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 - 200 ml mlieko
 - 500 g jemný tvaroh
 - 160 g cukor práškový
 - 100 ml mlieko
 - 50 g maliny
 
Zrkadlová poleva
- 50 g Stužovač šľahačky višňa Liana
 - 70 g Čokoláda biela Liana
 - 40 ml voda
 - 30 ml smotana na šľahanie
 
Na ozdobu
- maliny, višne, šľahačka ...
 
1. Sušienky podrvíme a zmiešame s roztopeným maslom a mliekom. Natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke.
2. Šľahačkové potešenie a stužovač šľahačky malina vyšľaháme v mlieku, pridáme jemný tvaroh, práškový cukor a napučanú roztopenú želatínu v mlieku. Do plnky môžeme pridať kúsky malín. Vylejeme na sušienkovú hmotu a dáme opäť do chladničky.
3. Stužovač šľahačky višňa rozmiešame vo vode. Čokoládu so smotanou zahrejeme do roztopenia čokolády a ihneď vlejeme pripravený stužovač s vodou. Rozmiešame a precedíme cez sitko, aby sme sa zbavili prípadných hrudiek. Vylejeme na stuhnutý cheesecake. Dáme do chladu najlepšie do nasledujúceho dňa. Ozdobíme podľa fantázie napr. šľahačkou a farebným posypom.
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu cheesecaku pripravíme s bezlepkovými sušienkami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/bezlepkove-susienky-polomacane-alebo-na-cheesecake
Sušienková hmota
- 200 g maslové sušienky
 - 100 g maslo
 - 2 PL mlieko
 
Malinová plnka
- 50 g Stužovač šľahačky malina Liana
 - 20 g Želatína číra Liana
 - 2 vrecká (60g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 - 200 ml mlieko
 - 500 g jemný tvaroh
 - 160 g cukor práškový
 - 100 ml mlieko
 - 50 g maliny
 
Zrkadlová poleva
- 50 g Stužovač šľahačky višňa Liana
 - 70 g Čokoláda biela Liana
 - 40 ml voda
 - 30 ml smotana na šľahanie
 
Na ozdobu
- maliny, višne, šľahačka ...
 
Produkty k receptu