Bezlepkový a bezmliečny mrveničkový koláč (ktorý zvládnu pripraviť aj deti)
Cesto
- 600 g Cake mix Liana
 - 250 g cukor práškový
 - 250 g rastlinný tuk na pečenie
 - 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
 - 1 ks vajce
 
Puding
- 1 liter rastlinné mlieko (mandľové / ryžové / sójové)
 - 2 vrecká Zlatý krém Liana
 - 4 PL cukor
 
Ďalej potrebujeme
- jahody
 
- Vo väčšej miske vypracujeme rukami drobivé cesto (mrveničku) z Cake mix Liana, cukru, Vanilínového cukru, vajíčka a zmäknutého rastlinného tuku. Plech vystelieme papierom na pečenie a rukami povtláčame väčšiu časť cesta. Z mrveničky necháme bokom cca 2 hrste na záverečné posypanie.
 - Z rastlinného mlieka, cukru a Zlatého krému uvaríme puding, ktorý nalejeme na pripravené cesto. Uložíme umyté nakrájané jahody a posypeme zvyšnou mrveničkou.
 - Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C cca 45 - 50 minút. Necháme poriadne vychladnúť, aby stuhla plnka a podávame.
 
Dobrý tip:
Ak nechceme bezmliečnu verziu, tak namiesto rastlinného tuku použijeme maslo a v pudingu namiesto rastlinného mlieka použijeme kravské.
Cesto
- 600 g Cake mix Liana
 - 250 g cukor práškový
 - 250 g rastlinný tuk na pečenie
 - 1 vrecko Vanilínový cukor Liana
 - 1 ks vajce
 
Puding
- 1 liter rastlinné mlieko (mandľové / ryžové / sójové)
 - 2 vrecká Zlatý krém Liana
 - 4 PL cukor
 
Ďalej potrebujeme
- jahody
 
Produkty k receptu