Bezlepkové celozrnné kaiserky
- 20 g droždie
 - 2 PL cukor kryštálový
 - 500 ml voda
 - 300 g Rolls mix Liana
 - 200 g Bread mix dark Liana
 - 7 g soľ
 - 1 PL drvené ľanové semienka
 - 1 PL sezamové semienka
 - 1-2 PL zlaté ľanové semienka
 - 1 PL slnečnicové semienka
 - 4 PL olivový olej
 
Ďalej potrebujeme
- olivový olej
 - zmes ľanových semienok
 
- Z droždia, cukru a 100 ml vody pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť.
 - Rolls mix, Bread mix dark, soľ, ľanové a sezamové semienka, pripravený kvások a zvyšnú vody miešame mixérom s hnetacími metličkami. Počas miešania pridáme olej a slnečnicové semienka. Prikryté necháme 30 minút kysnúť.
 - Naolejovanými rukami zľahka spracujeme na naolejovanej podložke. Cesto rozdelíme na menšie časti a vytvarujeme žemličky, ktoré ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Žemličky otlačíme v ľanových semienkach, prípadne ich nimi posypeme a naolejovanou formičkou na kaiserky v nich urobíme zárezy.
 - Prikryjeme fóliou a necháme 20-30 minút kysnúť.
 - Postriekame vodou a pečieme pri 230-240°C 18 minút.
 - Horúce kaiserky postriekame vodou a necháme vychladnúť.
 
- 20 g droždie
 - 2 PL cukor kryštálový
 - 500 ml voda
 - 300 g Rolls mix Liana
 - 200 g Bread mix dark Liana
 - 7 g soľ
 - 1 PL drvené ľanové semienka
 - 1 PL sezamové semienka
 - 1-2 PL zlaté ľanové semienka
 - 1 PL slnečnicové semienka
 - 4 PL olivový olej
 
Ďalej potrebujeme
- olivový olej
 - zmes ľanových semienok
 
Produkty k receptu