Tiramisu torta
Krém
- 150 ml mlieko
 - 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 - 2 KL Želatína číra Liana
 - 1 a ½ KL instantná káva
 - 250 g mascarpone
 - 30 ml vaječný likér
 - 40 g cukor práškový
 
Ďalej potrebujeme
- podlhovasté piškóty
 - 200 ml instantná káva alebo melta
 - 50 ml mandľový alebo kávový likér
 - Kakao tmavé Liana
 
- Na 10 minút necháme napučať Želatínu číru v 50 ml mlieka. Do zvyšného mlieka nasypeme Šľahačkové potešenie, instantnú kávu a mixérom prešľaháme. Ďalej zašľaháme cukor, vaječný likér a mascarpone. Napučanú Želatínu číru zohrejeme v mikrovlnnej rúre asi 15 sekúnd a zašľaháme do krému.
 - Do uvarenej a vychladnutnej kávy vlejeme mandľový alebo kávový likér. Podlhovasté piškóty uložíme do formy, pokvapkáme s kávou zmiešanou s likérom a vylejeme polovicu krému. Navrstvíme ďalšie piškóty, polejeme kávou s likérom a rozotrieme krém. Nakoniec nahrubo posypeme Kakaom tmavým.
 
Dobrý tip:
Bezlepkovú verziu Tiramisu torty pripravíme s Podlhovastými bezlepkovými piškótami podľa nášho receptu https://www.lianasro.sk/nase-recepty/podlhovaste-bezlepkove-piskoty
Krém
- 150 ml mlieko
 - 1 vrecko (30g) Šľahačkové potešenie Liana/šľahačka v prášku
 - 2 KL Želatína číra Liana
 - 1 a ½ KL instantná káva
 - 250 g mascarpone
 - 30 ml vaječný likér
 - 40 g cukor práškový
 
Ďalej potrebujeme
- podlhovasté piškóty
 - 200 ml instantná káva alebo melta
 - 50 ml mandľový alebo kávový likér
 - Kakao tmavé Liana
 
Produkty k receptu