- Domov
- Chutné recepty
- Pardubické medovníčky zo Salajky
Pardubické medovníčky zo Salajky
Trvanie: 01:30 (h:m)
Porcie: 60 (ks)
Vynikajúce, trvanlivé, mäkučké a bez tuku..
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 1,1 kg múka hladká
- 1 vrecko Salajka jelenia soľ Liana
- 1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
- 1 KL Škoricový cukor Liana/ škorica
- 200 g roztopený med
- 50 g džem alebo lekvár
- 2 vajcia
- vychladnutý pripravený sirup
Sirup
- 500 g cukor kryštálový
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- 250 ml voda
Plnka
- zomleté upečené zvyšky zo 6. a 7. cesta
- 150 - 200 g mleté orechy
- 150 ml vriaca voda
- 350 ml džem
1. Suroviny na sirup zmiešame a necháme mierne vrieť 5 - 7 minút.
2. Suroviny na cesto spolu zmiesime a necháme zabalené v potravinovej fólii do ďalšieho dňa.
3. Cesto rozdelíme na 7 častí, rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a povykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na papieri na pečenie 3 - 5 minút pri 200°C (majú byť hladké nepripečené).
4. Zvyšky po vykrojení zo 6. a 7. cesta upečieme na plechu a vychladnuté pomelieme na plnku. Mleté orechy zaparíme vriacou vodou a pridáme džem. Nakoniec podľa hustoty môžeme pridať vodu alebo rum. Zlepujeme dva perníky plnkou a polejeme čokoládou.
Dobrý tip:
Sú trvanlivé a vydržia aj mesiac.
Pridať hodnotenie
Ingrediencie
Tovar do košíka
Vytlačiť recept
Zdieľať na facebooku
Cesto
- 1,1 kg múka hladká
- 1 vrecko Salajka jelenia soľ Liana
- 1 vrecko Kypriaci prášok do perníka Liana
- 1 KL Škoricový cukor Liana/ škorica
- 200 g roztopený med
- 50 g džem alebo lekvár
- 2 vajcia
- vychladnutý pripravený sirup
Sirup
- 500 g cukor kryštálový
- 1 KL Sóda bikarbóna Liana
- 250 ml voda
Plnka
- zomleté upečené zvyšky zo 6. a 7. cesta
- 150 - 200 g mleté orechy
- 150 ml vriaca voda
- 350 ml džem
Produkty k receptu