Bezlepkový orechový závin
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
 - 250 ml vlažné mlieko
 - 50 g cukor
 - 15 g čerstvé droždie
 - 50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť
 - 1 vajce
 
Plnka
- 200 g mleté orechy
 - 4 PL cukor
 - 50 ml olej
 
Ďalej potrebujeme
- olej na potretie cesta
 - rozšľahané vajíčko na potretie pred pečením
 - roztopené maslo na potretie po upečení
 
- Pripravíme cesto podľa postupu na obale Bakery mix: Kysnuté koláče. Maslo, olej alebo masť pridáme až nakoniec po zmiešaní ostatných surovín. Cesto ešte krátko premiesime. a necháme cca 30 minút vykysnúť.
 - Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnik, rovnomerne potrieme olejom a nanesieme orechovú plnku. Cesto stočíme do závinu a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zľahka potrieme olejom a necháme prikryté pod fóliou podkysnúť 15 - 20 minút. Orechovú plnku pripravíme zmiešaním mletých orechov spolu s cukrom.
 - Závin necháme 15 minút podkysnúť a pred pečením orechový závin potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri 180 - 190°C 15 - 20 minút dozlatista. Po upečení môžeme potrieť roztopeným maslom a necháme vychladnúť.
 
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
 - 250 ml vlažné mlieko
 - 50 g cukor
 - 15 g čerstvé droždie
 - 50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť
 - 1 vajce
 
Plnka
- 200 g mleté orechy
 - 4 PL cukor
 - 50 ml olej
 
Ďalej potrebujeme
- olej na potretie cesta
 - rozšľahané vajíčko na potretie pred pečením
 - roztopené maslo na potretie po upečení
 
Produkty k receptu