Bezlepkový orechový závin

Trvanie: 2:15 (h:m) Porcie: 10-12 (ks)
Tento bezlepkový orechový závin je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí si chcú dopriať sladkú pochúťku bez lepku. Cesto je pripravené z bezlepkovej zmesi Bakery mix, ktoré vytvára dokonalú textúru, aj keď nevyzerá ako klasické lepkové cesto. Plnka z mletých vlašských orechov, škorice, rumu a ďalších korenín dodáva zavinu nezameniteľnú chuť. Po upečení si ho môžete posypať práškovým cukrom a vychutnať čerstvo pripravený. Skvelý na sviatočný stôl alebo len tak na maškrtenie!
Ingrediencie

Na závin:                                                                                                250 ml mlieko
1 vajce
50 g olej
300 g Liana Bakery mix
20 g čerstvé droždie
60 g kryštálový cukor
3 g soľ


Na plnku:
250 g mleté vlašské orechy
120 g práškový cukor
1 ČL škorica
80 g mlieko
vanilková pasta
trošku muškátového orieška
15 g rum
1 vajce na potretie

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku
  1.  ako prvé si vymiesiš cesto, kde si z vlažného mlieka, trošku cukru a droždia pripravíš kvások a následne všetky suroviny spolu vymiešaš cca 10-12 minút, tí ktorí pečú bezlepkovo vedia, že to nebude vyzerať ako klasické lepkové cesto, ale neboj sa, takto to stačí vymiesiť a cesto ti krásne za 45 minút vykysne na teplom mieste
  2. kým ti kysne cesto, priprav si plnku, kde v mlieku sparíš orechy spolu s cukrom, miešaj kým plnka nebude hustejšia, nakonci pridaj koreniny a rum
  3.  priprav si najlepšie silikónovú podložku, ktorú si poriadne pomúč bezlepkovou zmesou a opatrne si vyvaľkaj vykysnuté cesto cca na 1cm, kľudne si cesto počas práce s ním pomúč, lepí sa, takže treba s ním pracovať opatrne, potom naň rozotri orechovú plnku a pomocou podložky urob závin a daj ho ešte na 20 minút podkysnúť
  4.  nakoniec závin potri rozšľahaným vajíčkom a daj piecť na 180 stupňov cca 25 minút, po upečení môžeš poprášiť práškovým cukrom, najlepší je čerstvo upečený ????
Pridať hodnotenie
* * *
Ingrediencie

Na závin:                                                                                                250 ml mlieko
1 vajce
50 g olej
300 g Liana Bakery mix
20 g čerstvé droždie
60 g kryštálový cukor
3 g soľ


Na plnku:
250 g mleté vlašské orechy
120 g práškový cukor
1 ČL škorica
80 g mlieko
vanilková pasta
trošku muškátového orieška
15 g rum
1 vajce na potretie

Vytlačiť recept Zdieľať na facebooku

Produkty k receptu
Newsletter

Máte záujem vedieť ako prvý o našich akciách, novinkách a receptoch?

Táto webová lokalita používa súbory cookie na zlepšenie používateľskej skúsenosti. Používaním našej webovej lokality vyjadrujete súhlas s používaním všetkých súborov cookie v súlade s našimi zásadami používania súborov cookie. Prečítať viac

Súbory cookie sú malé textové súbory, ktoré do vášho počítača umiestňujú vami navštívené webové lokality. Webové lokality používajú súbory cookie na uľahčenie efektívnej navigácie a vykonania určitých funkcií používateľom. Súbory cookie, ktoré sú potrebné na správne fungovanie webovej lokality, možno nastaviť bez vášho súhlasu. Všetky ostatné súbory cookie musia byť pred nastavením v prehliadači schválené. Svoj súhlas s používaním súborov cookie môžete kedykoľvek zmeniť na tejto stránke.