Bezlepkový kakaový závin

  • Závin z kysnutého cesta bez lepku, mäkučký a jednoduchý pre milovníkov kakaa a čokolády.
pre recept na Bezlepkový orechový závin kliknite sem.
Bezlepkový kakaový závin
  • 67
    hodnotenie
  • Trvanie
    01:30
    (h:m)
  • Porcie
    20
    (ks)

Ingrediencie

Cesto:
300 g Bakery mix Liana
250 ml vlažné mlieko / voda
50 g cukor
1 vajce
15 g čerstvé droždie
50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť

Plnka:
3 PL Puding mliečna čokoláda Liana 
1 PL Kakao tmavé Liana 
5 - 6 PL  cukor kryštálový
50 ml olej

 

 

 

 

Postup

1. Cesto pripravíme podľa postupu na obale Bakery mix recept: Kysnuté koláče. Olej, maslo alebo bravčovú masť pridáme nakoniec po zmiešaní ostatných surovín a ešte krátko premiesime.
 
2. Po vykysnutí, asi 20 minút, rozvaľkáme na obdĺžnik. Cesto polejeme rovnomerne olejom a posypeme kakaovou plnkou. Stočíme do závinu, okraje podložíme pod závin, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zľahka olejom. Necháme prikryté pod potravinovou fóliou podkysnúť 15 - 20 minút na teplom mieste.
 
3. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 - 190°C 15 - 20 minút do zlatista.
 
4. Ihneď po upečení môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.
 
PLNKA:
Pudingový prášok, Kakao tmavé a kryštálový cukor zmiešame v jednej miske.

 

 

Produkty k receptu

Čo si myslíte o tomto recepte?

67
Počet hodnotení: 3
Používaním stránok prevádzkovateľa Imrich Goliaš - LIANA-GOLF
súhlasíte s používaním cookies, pomocou ktorých vylepšujeme naše služby.
Viac informácií.