Bezlepkový kakaový závin
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml vlažné mlieko / voda
- 50 g cukor
- 1 vajce
- 15 g čerstvé droždie
- 50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť
Plnka
- 3 PL Puding mliečna čokoláda Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 5 - 6 PL cukor kryštálový
- 50 ml olej
1. Cesto pripravíme podľa postupu na obale Bakery mix recept: Kysnuté koláče. Olej, maslo alebo bravčovú masť pridáme nakoniec po zmiešaní ostatných surovín a ešte krátko premiesime.
2. Po vykysnutí, asi 20 minút, rozvaľkáme na obdĺžnik. Cesto polejeme rovnomerne olejom a posypeme kakaovou plnkou. Stočíme do závinu, okraje podložíme pod závin, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme zľahka olejom. Necháme prikryté pod potravinovou fóliou podkysnúť 15 - 20 minút na teplom mieste.
3. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme pri teplote 180 - 190°C 15 - 20 minút do zlatista.
4. Ihneď po upečení môžeme potrieť vodou a necháme vychladnúť.
PLNKA:
Pudingový prášok, Kakao tmavé a kryštálový cukor zmiešame v jednej miske.
Cesto
- 300 g Bakery mix Liana
- 250 ml vlažné mlieko / voda
- 50 g cukor
- 1 vajce
- 15 g čerstvé droždie
- 50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť
Plnka
- 3 PL Puding mliečna čokoláda Liana
- 1 PL Kakao tmavé Liana
- 5 - 6 PL cukor kryštálový
- 50 ml olej
Produkty k receptu