Bezlepkový makovo-višňový závin
- 130 ml mlieko
- 10 g droždie
- 25 g cukor kryštálový
- 150 g Bakery mix Liana
- 40 g zmäknuté maslo
Plnka
- 180 g Mletý mak Liana
- 150 g cukor kryštálový
- 1 KL Poleva citrónová Liana
- 1 KL rumová aróma/rum
- 100 ml horúce mlieko
- 2 hrste odkôstkovaných višní
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajíčko
- Ryžová múka Liana
- Dekoračný práškový cukor Liana
- Z droždia, cukru a teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme aspoň 10 minút vzísť. Zvyšný cukor rozmiešame vo zvyšnom mlieku.
- Bakery mix, už vlažné osladené mlieko, pripravený kvások a zmäknuté maslo. Vymiesime mixérom s hnetacími metličkami, prikryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
- Medzitým pripravíme plnku zmiešaním maku, cukru, polevy citrónovej, rumovej arómy, mlieka a višní.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na ryžovou múkou vysypanej pracovnej doske. Uložíme plnku a stočíme. Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a poprepichujeme vidličkou. Pečieme pri 200°C 20 minút.
- Pred podávaním posypeme bezlepkovým dekoračným práškovým cukrom.
- 130 ml mlieko
- 10 g droždie
- 25 g cukor kryštálový
- 150 g Bakery mix Liana
- 40 g zmäknuté maslo
Plnka
- 180 g Mletý mak Liana
- 150 g cukor kryštálový
- 1 KL Poleva citrónová Liana
- 1 KL rumová aróma/rum
- 100 ml horúce mlieko
- 2 hrste odkôstkovaných višní
Ďalej potrebujeme
- rozšľahané vajíčko
- Ryžová múka Liana
- Dekoračný práškový cukor Liana
Produkty k receptu